Departament de Cultura, Patrimoni i Esports


Actualitat

Tota l'actualitat >
Departament de Cultura, Patrimoni i Esports | Comunicació i premsa
L'encesa de fum de les talaies pels drets humans ha recorregut aquest migdia una cinquantena de punts arreu de Mallorca en 28 minuts (13.01.2018)
Aquest migdia, a les 13 hores, s'ha iniciat la segona encesa de "Torres de defensa pels drets humans", que aquest 2018 compta amb la participació de 52 punts costaners i també d'interior. Torres, talaies, castells i campanars de diferents municipis s'han sumat a una jornada compromesa en la defensa del patrimoni històric i el caràcter universal i inalienable dels drets humans, amb la denúncia del drama que pateixen els refugiats a la Mediterrània. A les 18.15 hores serà la llum de les bengales les que recorrerà la costa i l'interior de Mallorca.
  Els organitzadors s'han trobat aquest migdia al Castell de Bellver, on han assistit diferents autoritats i estudiosos de les fortificacions per seguir de ben a prop el desenvolupament de l'encesa.

Departament de Cultura, Patrimoni i Esports | Comunicació i premsa
Els dimonis de Sa Pobla renoven els vestits gràcies als ajuts per a festes declarades d'interès cultural pel Consell (12.01.2018)
El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha assistit aquest divendres horabaixa a la presentació dels nous vestits dels dimonis de Sa Pobla, l'elaboració dels quals és un dels primers projectes que s'han beneficiat de la nova línia d'ajuts del Departament de Cultura destinada a la millora dels equipaments de les festes declarades d'interès cultural pel Consell de Mallorca.
 

Departament de Cultura, Patrimoni i Esports | Departament de Participació Ciutadana i Presidència | Comunicació i premsa
El Museu Marítim de Mallorca pren forma i senta les bases pel seu funcionament (12.01.2018)
El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Cultura Fani Tur han signat avui el conveni que activa el consorci que, liderat per la institució insular, i amb el suport del GOIB, permetrà la creació del Museu Marítim de Mallorca. Des de la desaparició del Museu Marítim de Balears (1972) no ha existit cap entitat museística o similar que s'hagi fet càrrec d'aquesta responsabilitat.
  El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Cultura Fani Tur durant la signatura del conveni

Departament de Cultura, Patrimoni i Esports | Comunicació i premsa
El Ministeri de Cultura rebutja una reunió urgent per tractar la reclamació dels Bous de Costitx (11.01.2018)
El gabinet del Secretari d’Estat de Cultura considera “improcedent” incloure en una reunió prevista per aquest divendres amb el Consell de Mallorca l’assistència del vicepresident primer i conseller de Cultura i Patrimoni, Francesc Miralles, per posar damunt la taula un possible inici de negociació sobre la reclamació dels Bous de Costitx.
 


Destacats

eBiblio

eBibliopetit.jpgServei de préstec de llibres electrònics i audiollibres


Agenda Cultural

magendacultg.jpgActivitats del C.C. la Misericòrdia i Cases Museu


Col·lecció «Llocs i mots»

2logobo.jpgLàmines de terminologia en català


Biblioteca Virtual

Biblioteques.jpgDescobreix què son i què fan les biblioteques per tu


Visitau l'euroruta dels molins de Mallorca

destacat_pe.jpgTrobareu vídeos, informació i dades dels molins per fer la ruta


Clubs de Lectura

Biblioteques.jpgCompartim el plaer de llegir


Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet

Gestiona les cases museu d'aquests escriptors, fomentant l'estudi i la difusió de la seva obra


Arxiu General (AGCM)

Servei encarregat de la gestió, conservació i difusió dels documents de la institució, empreses i organismes que en depenen