Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

Actualitat
Llorenç Soldevila incorpora les Illes Balears i Pitiüses al projecte “Geografies literàries” (13.02.2018)
Soldevila dedica el cinquè volum de la col·lecció “Geografies literàries” a les Illes Balears i les Pitiüses, a través de textos de prop d’un centenar d’autors de totes les èpoques que ens conviden a descobrir o redescobrir racons insospitats a través de la literatura. Una obra dedicada al turisme literari a les Illes, que ha comptat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell a través de la Fundació Mallorca Literària i el projecte “Walking on words”.

La Comissió de Patrimoni inicia l’expedient per declarar el ball dels Cossiers de Montuïri Festa d’Interès Cultural (13.02.2018)
El Consell de Mallorca disposa del termini d’un any per dur a terme aquesta declaració. Ara, la incoació d’aquest expedient es publicarà en el BOIB i s’obrirà un mes d’informació pública per rebre possibles al·legacions. Serà el Ple del Consell l’òrgan que prendrà l’acord final.

El V Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana, una nova oportunitat per gaudir d’esport i natura (12.02.2018)
Aquest dissabte, 17 de febrer, arranca una nova edició del circuit de curses infantils, gratuïtes i no competitives, que organitza el Consell de Mallorca a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports i el Consorci Serra de Tramuntana. Enguany, el circuit oferirà 10 curses entre els mesos de febrer i novembre, així com un programa d’activitats paral·leles per divulgar els valors de l’esport lligats al respecte per la natura i, en especial, a la Serra de Tramuntana a les escoles i també entre les famílies.

La XVII Gala de l’Esport guardona 149 joves esportistes de 24 federacions (08.02.2018)
El Teatre Principal de Palma ha acollit un any més el major reconeixement que es fa a l’esport base de Mallorca i a tot el teixit esportiu i humà que l’envolta. La XVII Gala de l’Esport, organitzada per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, ha reconegut els èxits esportius de 149 joves esportistes de 24 federacions. Ha estat durant un acte que ha presidit el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells. La jugadora de futbol femení del FC Barcelona, Mariona Caldentey i el ciclista Joan Reinoso han estat els esportistes d’elit que han apadrinat aquesta dissetena edició de la Gala de l’Esport, marcada per una gran presència de l’esport femení i pel reconeixement a projectes socials sorgits des del món esportiu.

Govern i Consell avancen cap a la transferència de la gestió del Museu de Mallorca (07.02.2018)
Les conselleries de Cultura del Govern i del Consell de Mallorca treballen en la transferència de recursos econòmics i de personal del Museu de Mallorca, que actualment gestiona el Govern balear i que passaria a mans del Consell. Totes dues institucions cerquen el vistiplau del Ministeri de Cultura i demanen a Madrid que confirmi les inversions estatals necessàries per rehabilitar el Museu Etnològic de Muro.

El Consell inicia a la torre de Cala Pi el programa de restauració de torres de defensa de Mallorca (06.02.2018)
El vicepresident primer, Francesc Miralles, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han visitat avui matí la primera de les quatre torres que formen part del programa per a la restauració de les torres del sistema costaner de defensa de Mallorca: la torre de Cala Pi, a Llucmajor. Després d’aquesta edificació, les restauracions s’estendran a la torre Major d’Alcúdia, la torre des Verger, a Banyalbufar, i la torre de Sa Mola, a Andratx. El projecte disposa d’un pressupost de 500.000 euros, a través del qual el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports aporta tant el personal tècnic per elaborar el projecte de restauració com la mà d’obra per executar-lo.
El vicepresident, Francesc Miralles, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll amb representants de l'Ajuntament de Llucmajor, el SOIB i els integrants de la brigada de Patrimoni que treballen a la torre de Cala Pi.

Refina la cerca
Entre la data
img

i la data:
img


Del tema:

Del municipi:
Anterior Pàgina 2 De 137   Posterior        Anar a la pàgina