Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

Sis patis de Palma, centre de l'arquitectura efímera del festival Insòlit (11.07.2018)


A Can Oms, Can Bordils, Cal Comte de la Cova i Cal Marquès de la Torre s'afegeixen enguany els patis de Can Balaguer i de l'Estudi General Lul·lià. Ha estat, precisament, en aquest darrer on avui migdia s'ha donat el tret de sortida a la tercera edició de l'Insòlit, un projecte impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, que segueix apostant per redescobrir els patis de Palma a través de l'art contemporani.Foto de grup amb autoritats i creadors de les instal·lacions efímeres al pati de Can Oms.
Des d'avui i fins aquest dissabte, 14 de juliol, sis patis de Palma experimenten una transformació efímera de la mà del Festival Insòlit. Un laberint de tela s'ha instal·lat al pati de l'Estudi General Lul·lià, de mans de Pere Molas i Eva Olavarria; unes gotes d'aigua gegants donen la benvinguda al pati de Can Bordils, creació de María Abellán, Irene García i Rosa Moreno; mentre que un bosc de globus verds traslladen la natura al bell mig de la ciutat gràcies a la intervenció de Tomás Montis i Beatriz Quintela a Can Oms. A ells s'uneixen les creacions de Daniel Torrego, Victoria Polanco i Paloma Escolar a Cal Comte de la Cova; de Patricia Baztán i Manuel Navarro, a Can Balaguer, i de joves creadors locals de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears al pati de cal Marquès de la Torre.


 


Són les sis propostes seleccionades en la tercera edició del Festival Insòlit d'un total de 88 que s'han presentat en el concurs internacional, que ha reunit 180 participants. El projecte, nascut el 2016, de mans de tres joves arquitectes -Aina Bigorra, Erik Herrera i Pep Rovira- amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca es consolida any rera any com una proposta de qualitat per posar en valor els patis com a part del nostre patrimoni, a través de l'art contemporani. 


 


"Duim tres anys de feina", ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, "i encara record quan vàrem presentar l'edició zero amb la voluntat de no fer massa via a l'hora de fer créixer el projecte. Crec que ha estat un encert perquè donant les passes fermes aconseguirem que aquest festival es consolidi. Estam molt contents de ser el vostre aliat i de comptar amb la resta d'institucions -Ajuntament de Palma, UIB, Col·legi d'Arquitectes i l'Escola Superior de Disseny-. Un projecte que ja comença a tenir passat, que té present i estic segur que també té molt de futur". 


 


A les visites als patis de Palma se suma enguany un ampli programa d'activitats com són les rutes guiades amb l'historiador Gaspar Valero, el cicle de conferències "Construint moments. La percepció de l'efímer", l'activitat familiar "mini-insòlit" així com la performance "The Louis XV Room", una proposta artística que reflexiona al voltant del patrimoni a partir de tres realitats diferents.


 


La inauguració del Festival Insòlit s'ha celebrat aquest migdia amb un recorregut que s'ha iniciat al pati de l'Estudi General Lul·lià i ha passat per Can Bordils i Can Oms. Hi han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el director insular de Cultura, Rafel M. Creus; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió; el vicerector de l'Estudi General Lul·lià, Biel Oliver; el president de la demarcació Mallorca del Col·legi d'Arquitectes, Ignacio Salas i la directora de l'EASDIB, Maria Abando. 


 


Per a més informació podeu consultar a www.insolitfestival.com 


 


 

Documents relacionats