Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

El Festival Insòlit consolida la seva aposta per la cultura i el patrimoni de Palma (09.07.2018)


Aquest dimecres, 11 de juliol, arranca la tercera edició del Festival d’Intervencions Efímeres als Patis de Palma. Un festival que impulsa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i que consolida l'aposta pel patrimoni, la creativitat i la cultura de la ciutat.Una de les instal·lacions efímeres que va formar part del Festival Insòlit 2017.
Després de l’èxit de les dues primeres edicions, els organitzadors del Festival Insòlit -els joves arquitectes Aina Bigorra, Erik Herrera i Pep Rovira- aposten per consolidar l’obertura dels patis del Casc Antic de Palma perquè durant quatre dies -de l'11 al 14 de juliol- els veïns i veïnes puguin gaudir d’aquestes obres del patrimoni mallorquí i veure-les transformades en veritables intervencions efímeres realitzades per autors internacionals.


 


La selecció d’aquest any dels autors que realitzaran les intervencions ha comptat amb més de 80 propostes d’arreu. I l’alt nivell dels participants ha dificultat l’elecció per part del jurat que, finalment, n’ha triat 5 que es podran visitar durant els quatre dies del festival. A més dels cinc equips seleccionats, el festival comptarà amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears que realitzaran una sisena intervenció, recuperant un dels objectius del festival: donar visibilitat als joves creadors illencs.


 


A part de l’augment de participants en la preselecció, aquesta tercera edició tindrà novetats destacades durant els dies del festival. Part de la consolidació de l’obertura del patrimoni de Palma es veu reflectida en l’augment de patis que tindran intervencions durant els quatre dies del Festival. L’Estudi General Lul·lià i Can Balaguer seran dos dels indrets on trobarem moltes novetats i intervencions efímeres. Aquests dos espais se sumen als patis de Can Oms, Can Bordils, Cal Comte de la Cova i Cal Marquès de la Torre. 


 


Un any més, el Festival Insòlit compta amb el suport de diverses institucions com el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, impulsora del projecte, l'Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears o el Col·legi Oficial d’Arquitectes, així com la col·laboració d’altres entitats i empreses locals que ajuden a consolidar i fer créixer la iniciativa.


 


La suma d'esforços fa que el programa del festival es completi amb un cicle de conferències, rutes guiades, activitats familiars i performance. 


 


L’Insòlit 2018 s’inaugurarà aquest pròxim dimecres 11 de juliol, al pati de l’Estudi General Lul·lià a les 12h del migdia. Tots aquells que vulguin participar en la inauguració podran gaudir d’un petit recorregut per alguns dels patis i la degustació d’un vermut en acabar.


 


Adjuntam Dossier de Premsa


 


 


 

Documents relacionats