Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

L'ASIM incorpora al seu fons la col·lecció privada de vinils de bandes sonores de Joan Carles Palos (09.07.2018)


Es tracta d'una col·lecció de 1.200 títols de bandes sonores cinematogràfiques així com enregistraments de música clàssica i popular valorada en dotze mil euros. Aquest matí la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino i el periodista Joan Carles Palos han signat el conveni de donació que permetrà que els discs passin a formar part dels fons sonors de l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca.El vicepresident Miralles i la consellera Carmen Palomino amb el periodista Joan Carles Palos durant la signatura de l'acord de donació.
El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles ha agraït públicament la confiança de Joan Carles Palos en la tasca que duu a terme l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca. En paraules de Miralles "aquesta donació contribueix a dignificar el paper de l'Arxiu com a espai de divulgació d'aquests continguts, que són part de la nostra cultura. No volem que sigui només un dipòsit sinó fer-ne divulgació. Les generacions presents i futures han de tenir l'oportunitat de conèixer les històries que hi ha darrera cada un d'aquests discs, que han marcat una època a través de la música del cinema". El vicepresident ha recordat que es tracta d'una donació gratuïta que fa que "l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell s'engrandeixi". 


 


La col·lecció de discs de vinil de bandes sonores cinematogràfiques de Joan Carles Palos comprèn uns 1.100 títols en format de llarga durada (LP) i 100 en format senzill (single) que van des dels anys 1950 fins al 2000. Hi trobam, entre d’altres, el fil musical de pel·lícules de l’agent 007, James Bond, com “Munraker”, “Thunderball”o “Panorama para matar”. Encara que està majoritàriament centrada en bandes sonores la col·lecció també inclou enregistraments de música clàssica i de música popular com ara el disc “Born” del compositor i guitarrista mallorquí Joan Bibiloni. Una col·lecció que està valorada en 12 mil euros. 


 


“Aquesta música forma part de 40 anys de la meva vida. Uns anys en què no he aturat de capbussar constantment per la música de cinema, un gènere que per jo suposa un dels grans elements culturals del segle XX”, ha confessat Joan Carles. El periodista, que és membre de l’Associació Balear d'Amics de les Bandes Sonores, ha explicat que “aquest tipus de música sempre ha gaudit d’un gran auditori que són les sales de cinema. Cap compositor hagués somiat mai que una obra seva fos escoltada per tant d'oients alhora”.


 


A la signatura del conveni han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esports, Francesc Miralles, la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, i el periodista, Joan Carles Palos, a més del director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluís Colom i el responsable de l'ASIM, Francesc Xavier Bonnín. 

Documents relacionats