Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

La tercera edició de la Festa de la Música creix en escenaris i discogràfiques (19.06.2018)


Per tercer any consecutiu, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell se suma a la celebració del Dia Europeu de la Música, que enguany reunirà més d’una quinzena de grups mallorquins durant dos dies i dos escenaris diferents: dijous, 21 de juny, a Inca i divendres, 22 de juny, a Palma. I ho fa amb la col·laboració de quatre segells discogràfics: Espora, Runaway, Blau i Bubota Discos, que pujaran damunt l’escenari una mostra de la música que es fa en aquests moments a Mallorca.El vicepresident Francesc Miralles i el director insular de Cultura, Rafel M. Creus amb representants de les discogràfiques que participen en la Festa de la Música 2018 i alguns dels grups que pujaran a l'escenari aquests pròxims 21 i 22 de juny.
A les 11 del matí d’aquest dijous, 21 de juny, a la Plaça Santa Maria la Major d’Inca arrancarà una nova edició de la Festa de la Música. Una cita que enguany s'allarga dos dies i consolidarà l’espai que ha ocupat aquestes darreres edicions, al costat de la Plaça d'Espanya de Palma -entrada al Parc de ses Estacions-, on hi haurà actuacions divendres, 22 de juny, a partir de les 12 del migdia fins a la mitjanit.


 


“Animam a descobrir i a redescobrir la música que es fa a Mallorca”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “la Festa de la Música és una oportunitat de fer feina en comú creadors, segells discogràfics i institucions per treure la música al carrer amb concerts gratuïts i fer visible el talent musical de la nostra illa”. Una iniciativa que se suma a altres que s’impulsen des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca com és la creació d’una línia d’ajudes destinada a l’organització de festivals de música, que enguany destinarà 284.000 euros en ajuts per a esdeveniments organitzats tant per empreses com per associacions arreu de Mallorca. 


 


La Festa de la Música és una celebració de caire internacional, nascuda a França, que se celebra el 21 de juny a un centenar de països. L'any 2016, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell va impulsar la seva celebració a Mallorca amb el suport de les discogràfiques mallorquines, que en aquesta tercera edició sumen la incorporació de Bubota Discos a Espora Records, Blau i Runaway Records. 


 


Avui representants d'aquests segells han destacat la importància d'oferir espais per a la música en directe per donar a conèixer els grups que fan feina a Mallorca, alguns dels quals acaben d'editar treballs recentment. La selecció de grups que han realitzat enguany aquestes discogràfiques inclouen formacions com Camaleones, Psiconautas, OR i Main Line 10, que avui han participat en la presentació d'aquesta tercera edició. El cartell de la Festa de la Música 2018 inclou fins a 16 grups musicals entre els quals també es troben Adipem Panda, Island Cavall, Aucell Cantaire, Urtain, F/E/A, Cliente 1 Millón, The Cicley Satellites, ORA, Goodness, Los Belmez, Jorra i Gomorra i Astrolabio. Una cita amb la música local que compta amb la col·laboració de la Radiotelevisió de les Illes Balears, Ib3, i dels ajuntaments de Palma i d'Inca. 


 


Adjuntam cartell amb l'horari i el lloc de les diferents actuacions previstes aquests pròxims 21 i 22 de juny. 

Documents relacionats