Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

El Consell aporta 80.000 euros per garantir la seguretat de l’entorn del Santuari de Gràcia (10.05.2018)


El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una aportació extraordinària de 80.000 euros al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, que es destinarà a les tasques de reparació de l’aparcament del Santuari de Gràcia, ubicat al Puig de Randa. L’objectiu és contribuir, a través de la Comissió Mixta Consell-Bisbat, a les tasques de reparació del mur de contenció que s’ha enfonsat i garantir així la seguretat de les persones i també la perviviència del monument, declarat Bé d’Interès Cultural.


El Santuari de Nostra Senyora de Gràcia, juntament amb el Santuari de Cura i l’ermita de Sant Honorat, està ubicat en el Puig de Randa, declarat paratge pintoresc l’any 1951, per la qual cosa gaudeix de la condició de Bé d’Interès Cultural.


 


En aquests moments els voltants immediats del Santuari es troben en perill de lliscament de terres: s’ha enfonsat el mur de contenció de l’aparcament, situat just al costat del monument, amb el perill que això suposa tant per a les persones com per a la pervivència del monument.


 


Un informe tècnic de gener de 2017 constata l’esbucament d’algunes zones del mur de contenció de l’aparcament del Santuari de Gràcia de Llucmajor, així com l’existència de crulls paral·lels al mur tant en el paviment asfaltat com també en les voreres. La situació requereix d’un pla d’estabilització del vessant muntanyós.


 


Ara el Consell de Mallorca, a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports farà una aportació extraordinària de 80.000 euros a la Comissió Mixta en matèria de patrimoni històric Consell i Bisbat per contribuir a la realització d’aquestes obres i garantir així la seguretat de l’entorn del Santuari i de les persones que el visiten.