Departament de Cultura, Patrimoni i Esports





Les instal·lacions esportives de la Comuna de Lloret es posen al dia a través del Pla d’inversions del Consell (07.03.2018)


L’Ajuntament de Lloret ha començat a reformar el poliesportiu dins un pla de millora que inclou els vestidors, la pista de tennis, el camp de futbol i la posada en marxa d’una pista multiesportiva i un nou espai amb aparells biosaludables. Un projecte que es finança pràcticament en la seva totalitat a través d’una subvenció de 162.000 euros del Pla per al manteniment i millora d’instal·lacions esportives municipals impulsat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.



El vicepresident Francesc Miralles amb el batle de Lloret, la directora insular d'Esports i el regidor d'Esports de Lloret durant la visita a les instal·lacions esportives de la Comuna de Lloret.
El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha visitat aquest migdia acompanyat del batle de Lloret, Antoni Bennasar un dels projectes de millora d’instal·lacions esportives públiques que està en marxa en aquests moments a Mallorca i que compta amb el suport econòmic del Consell a través del Pla d’inversions específic que es va posar en marxa el juny de 2017. Uns recursos que el consistori de Lloret ha destinat a diferents millores de les instal·lacions esportives de què disposa el municipi a la Comuna de Lloret. El projecte està pressupostat en 176.017 euros, dels quals 162.465 provenen de la convocatòria de subvencions del Consell de Mallorca.


 


Durant la visita, a la qual també ha assistit la directora insular d’Esports, Margalida Portells i el regidor d’Esports de Lloret, Sebastià Amengual, els responsables de totes dues institucions han constatat que les obres ja han començat amb el projecte de reforma dels vestidors del poliesportiu. D’altra banda, el consistori ja ha licitat el tancament de les pistes de tennis i de la nova pista multiesportiva, que fins ara es dedicava a futbet i ara s’obrirà a la pràctica d’altres esports com el bàsquet i el voleibol. En aquests moments, estan pendents d’adjudicar les millores en el paviment de totes dues pistes així com la compra d’equipament com aparells biosaludables. En el camp de futbol també hi ha prevista la instal·lació de xarxa i el sistema de marcatge.


 


“Es tracta d’un poliesportiu construït a principi dels anys 80 on s’han anat fent petites reformes però que fins ara no havia estat objecte d’un projecte de millora tan ampli com aquest”, ha assenyalat el vicepresident primer, Francesc Miralles “i aquí hi ha la raó de ser d’aquest Pla d’inversions que hem impulsat per primera vegada des del Consell: volem ajudar a realitzar aquelles millores en manteniment que necessiten les instal·lacions esportives públiques de Mallorca per facilitar que l’activitat que s’hi desenvolupa es faci en les millors condicions possibles tant per als infants com per a les famílies, així com els clubs i les federacions”.


 


Aquest primer Pla d’ajudes per a inversions esportives municipals impulsat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca està dirigit als ajuntaments perquè puguin dur a terme actuacions de millora –renovació o reparació- d’instal·lacions esportives municipals. La convocatòria disposa de 11,8 milions d’euros de pressupost, distribuïts en dues línies d’actuació. D’una banda, 3,8 milions d’euros per a projectes fets entre l’1 de gener de 2016 i la data de la sol·licitud de la subvenció. I una segona partida, de 8 milions d’euros, per a actuacions de millora que es facin entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018.


 


A més dels 162.000 euros que ha rebut l’Ajuntament de Lloret per dur a terme noves actuacions de millora, el consistori també s’ha beneficiat d’una altra partida de 28.904 euros del mateix Pla d’inversions per a actuacions ja realitzades tant pel que fa a la reforma de vestidors, al camp de futbol, a la pista de tennis i també a la piscina de la Comuna de Lloret.


 


Signat el protocol per a l’Acampaesport 2018


Prèviament a la visita a les instal·lacions esportives, el vicepresident Francesc Miralles i el batle de Lloret han signat amb el representant de Can Putxet el protocol d’actuacions perquè aquest estiu es pugui desenvolupar a la Comuna de Lloret, per segon any consecutiu, el programa Acampaesport de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca.


 


A través d’aquest acord, el Consell organitzarà aquest estiu del 2018 un programa d’estades esportives de 5 dies dirigides a nins i nines de 8 a 16 anys i un altre adreçat a famílies, de 2 dies de durada durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre.

Documents relacionats