Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

El Consell aporta els 800.000 euros compromesos amb la reforma del Teatre Principal d'Inca (09.10.2017)


I ho fa amb dues anualitats: 80.000 euros aquest 2017 i una aportació extraordinària de 720.000 euros dins els pressupostos de 2018. Així ho ha anunciat avui el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, durant la celebració del Patronat de la Fundació Teatre Principal d'Inca. Una aportació que el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha agraït que s’adapti al calendari d’obres previst ja que rebaixarà la pressió econòmica sobre les finances del consistori.


El vicepresident primer, Francesc Miralles, i el batle d'Inca, Virgilio Moreno durant la roda de premsa.
El vicepresident primer, Francesc Miralles, i el batle d'Inca, Virgilio Moreno durant la roda de premsa.
En la reunió d'aquest dilluns, el Patronat de la Fundació Teatre Principal d'Inca ha aprovat inicialment el Pressupost per a l'any 2018 en el qual consta l'aportació extraordinària de 720.000 euros del Consell de Mallorca. Una quantia a la qual s'afegeixen els 80.000 euros d'aquest 2017 i que, en total, sumen l'aportació compromesa per part de la institució: 800.000 euros. Un suport econòmic que estava previst que el Consell de Mallorca fes efectiu al llarg de deu anys i que ara es dur a terme en tan sols dues anualitats.


 


“Avui hem reafirmat el compromís del Consell de Mallorca en la construcció del Teatre Principal d’Inca” ha afirmat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles “i ho feim adequant la nostra aportació al calendari d’obres. L’obra s’executa entre enguany i l’any que ve i l’aportació del Consell, per evitar causar problemes addicionals a l’Ajuntament, havia de ser una aportació a dos anys com a molt. Volem ajudar a fer viable la construcció d’aquesta nova infraestructura cultural, a fer possible que el Teatre Principal d’Inca sigui una realitat”.


 


“Es dona resposta a una reivindicació d’aquest consistori”, ha explicat el batle d’Inca, Virgilio Moreno, “des de principi de legislatura hem demanat al Consell que fes efectiu el seu compromís com a soci de la Fundació Teatre Principal d’Inca en el moment que començassin les obres. L’esforç d’aquesta aportació és molt important perquè les finances de l’Ajuntament no hauran d’avançar aquests doblers”.


 


Es desencallen, així, unes aportacions compromeses i previstes en els pressupostos del Consell de Mallorca des de l'any 2014 però que no s'havien arribat a materialitzar pel fet de ser ajudes vinculades a la realització d’una inversió que no ha estat possible fins a dia d’avui.


 


L'aportació del Consell de Mallorca al Projecte de Reforma i Rehabilitació del Teatre Principal d'Inca és la segona en importància per al 2018 (720.000 euros), per darrera de la subvenció del Fons FEDER (1,7 milions d'euros).


 


El Consell de Mallorca és membre de la Fundació Teatre Principal d'Inca juntament amb l'Ajuntament d'Inca i el Govern de les Illes Balears. 

Documents relacionats