Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

El Consell i Projecte Home impulsen la segona edició del projecte artístic i solidari “Art per a la vida” (04.10.2017)


Deu anys després de la seva primera edició, “Art per a la vida. 30 anys de Projecte Home Balears” reuneix obra gràfica de 62 artistes de Mallorca en una col·lecció de serigrafies de petit format. El projecte té el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i es podrà veure entre el 10 i el 19 d’octubre al Centre Cultural la Misericòrdia.El director insular de Cultura, Rafel M. Creus amb el president de Projecte Home, Jesús Mullor, el comissari de l'exposició, Antoni Torres i alguns dels artistes que participen en el projecte "Art per a la vida".
“Cinc-centes persones estan lluitant avui mateix amb les seves famílies, voluntaris i treballadors de Projecte Home. Només puc donar les gràcies en nom seu per la represa d’aquesta iniciativa, pel suport del Consell i dels artistes. És important obtenir recursos econòmics però el més important és que aquestes accions ens encoratgen a seguir fent feina”. Són paraules de Jesús Mullor, president executiu de Projecte Home Balears, qui avui ha presentat al costat del director insular de Cultura, Rafel M. Creus i Antoni Torres, comissari de l’exposició “Art per a la vida. 30 anys de Projecte Home Balears”.


 


“Es tracta d’una proposta que posa en contacte l’art amb la solidaritat”, ha afegit Creus, “i que contribueix a estendre i popularitzar l’obra de grans artistes de casa nostra”. Alguns d’ells han volgut assistir a la presentació de l’exposició, com és el cas de Pilar Cerdà, Luis Maraver, Biel Bover i Miquela Vidal, autors d’algunes de les serigrafies que formen part del projecte.


 


“Art per a la vida” reuneix en aquesta segona edició obra gràfica de 62 artistes de Mallorca que han elaborat una serigrafia a partir de 4 colors -vermell, negre, groc i blau-. Peces de petit format de les quals es faran 75 exemplars que sortiran a la venda i que es podran adquirir a Projecte Home.


 


“Si hi ha un col·lectiu que sigui solidari aquest és el dels artistes”, en paraules d’Antoni Torres, comissari de l’exposició, “un col·lectiu al qual hem d’estar molt agraïts. A Mallorca s’obren molts hotels, restaurants...i endur-se’n una col·lecció d’art d’aquestes de Projecte Home és donar suport a la seva tasca diària. És també una mostra de l’art que s’està fent actualment a casa nostra”.


 


Aquestes 62 serigrafies formen part d’una exposició “Art per a la Vida. 30 anys de Projecte Home Balears” que s’inaugura dimarts que ve, 10 d’octubre, a la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia on romandrà fins al 19 d’octubre. Després la intenció és que pugui ser acollida per tots els ajuntaments i entitats que estiguin interessats. “Volem que es mogui per les Illes Balears però, també, com va ser el cas de la primera edició que pugui viatjar a Catalunya, Galícia, València i Madrid”, explica Torres. 

Documents relacionats