Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

Els museus es reivindiquen en motiu del seu Dia Internacional (17.05.2017)


I ho fan a través d’una àmplia programació d’activitats oberta a tots els públics. La Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura del Consell ha reunit la programació de 26 espais museístics de l’illa en motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra aquest dijous, 18 de maig. Enguany, les activitats programades s’aglutinen sota el lema “Museus i històries punyents: dir allò que no es pot explicar als museus”.El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, amb representants d'alguns dels espais museístics que integren el programa del Dia Internacional dels Museus d'aquest 2017.
El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, se celebra a tot el món des del 1977, sota l’impuls del Consell Internacional dels Museus (ICOM) amb l’objectiu d’apropar la tasca dels museus a la ciutadania. És amb aquest objectiu que el Departament de Cultura del Consell de Mallorca ha reunit, un any més, l’oferta d’activitats programades de 26 espais museístics d’arreu de l’illa. “Volem reivindicar”, ha explicat el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, “els museus com a espais vius, on hi ha molt a descobrir”.


 


Enguany, participen de la programació especial per al Dia Internacional dels Museus espais com Es Baluard, el Museu de Mallorca, la Fundació Pilar i Joan Miró, el Castell de Bellver, el Museu militar de Sant Carles, el Palau Reial de l’Almudaina, el Palau March, el Museu Diocesà de Mallorca, el Caixaforum Palma, el Museu Bíblic, el Museu Sa Bassa Blanca, el Museu de Pol·lèntia, el Museu de l’Educació de les Illes Balears, el Museu del Calçat i de la Pell, el Museu d’Història de Manacor, el Museu Arqueològic de Son Fornés, el Museu de Pollença, el Museu Balear de Ciències Naturals, Can Prunera, la Cartoixa de Valldemossa i la Casa de Robert Graves.


 


A ells se sumen els espais del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. El Centre Cultural la Misericòrdia acull aquests dies l’exposició dedicada al pintor pollencí Dionís Bennàssar. El Museu Krekovic inaugura aquest mateix dijous, 18 de maig, la continuació d’un projecte emblemàtic per a la Fundació Casa Museu: arriba “Un món de mil dimonis”, que ara s’amplia a experiències de fora de Mallorca. El Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet, a Santanyí, acull dins el cicle poètic VERSUD la inauguració de l’exposició “Enquadrant paraules”, homenatge al poeta Francesc Garriga. I, aquest dissabte, a Binissalem la Casa Museu Llorenç Villalonga presenta el guanyador del 1r concurs literari “Temps de vins”, una experiència de maridatge literari que compta amb la col·laboració de la DO Binissalem i la participació de l’escriptora Maria Antònia Oliver.


 


Les activitats són diverses i adreçades a tot tipus de públic: visites guiades, tallers infantils, música, instal·lacions, audiovisuals… Els museus de Palma i també de la Part Forana obren les portes a noves experiències com unes Jornades de sons tradicionals al Museu de Son Fornés; microteatre al Museu de Pollença; visites comentades a la Torre de l’Homenatge del Castell de Bellver; històries desconegudes per a adults, escoles i famílies al Museu d’Història de Manacor; així com la presentació d’un audiovisual que recull la memòria oral de les dones sabateres al Museu del Calçat i de la Pell d’Inca.


 


En definitiva, una oportunitat per descobrir els museus com a espais oberts a tot allò que succeeix al seu voltant, a la realitat social que els envolta. Espais per descobrir històries punyents, com diu el lema del Dia Internacional dels Museus 2017.  


 


Per a més informació podeu consultar la web del Consell de Mallorca

Documents relacionats