Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

Lliurats els premis a l'Esperit Esportiu dins les XXIX Jornades de l’Esport Base (13.05.2017)


El Servei de Medicina de l’Esport del Consell de Mallorca celebra aquest divendres i dissabte al Centre de Cultura de Sa Nostra les Jornades de l’Esport Base que organitza des de fa vint-i-nou anys consecutius i que enguany tracten sobre les lesions esportives. Una cita durant la qual s'han lliurat els premis a l'Esperit Esportiu que enguany han recaigut en l'esportista Joana Piña, la jugadora manacorina de bàsquet, Margalida Ferrer, el ciclista i escriptor, Mateu Flaquer i el periodista esportiu, Alejandro Vidal. L'acte d'entrega ha estat presidit pel vicepresident primer, Francesc Miralles.


El vicepresident Francesc Miralles amb els Premis a l'Esperit Esportiu 2017, acompanyats de representants del Servei de Medicina de l'Esport del Consell i de BMN-Sa Nostra.
El vicepresident Francesc Miralles amb els Premis a l'Esperit Esportiu 2017, acompanyats de representants del Servei de Medicina de l'Esport del Consell i de BMN-Sa Nostra.
El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha lliurat els premis a l'Esperit Esportiu 2017 dins les XXIX Jornades de l'Esport Base. Uns guardons que tenen com a objectiu fer visible la trajectòria de persones i d'entitats de sectors molt diversos del món de l'esport.


 


Aquest 2017, els guardonats són l'esportista de 92 anys, Juana Piña, que practica esport a diari des de fa cinquanta-cinc anys; la jugadora de bàsquet, Margalida Ferrer, presidenta de la Federació balear de Gimnàstica entre els anys 1981 i 1989, Premi Nacional d'Educació Física el 1974 i Premi Cornelius Atticus, el 2007; Mateo Flaquer, ciclista i escriptor, secretari del cinturó ciclista internacional a Mallorca fins el 2015; i el periodista esportiu, Alejandro Vidal, primer director del Centre Regional d'Antena 3 Televisió a Balears i responsable de l'àrea d'esports a mitjans com Última Hora (1974-1994), Ràdio Joventut, Ràdio Marratxí, entre d'altres. 


 


El lliurament de guardons s'ha celebrat dins les XXIX Jornades de l'Esport Base que organitza des de fa vint-i-nou anys consecutius el Servei de Medicina de l'Esport del Consell de Mallorca, amb el doctor Bartomeu Marí al capdavant. Les jornades, que se celebren aquest divendres i dissabte al Centre Cultural de Sa Nostra de Palma, han reunit metges especialistes en medicina de l'esport, fisioterapeutes i cirurgians de les Balears i també d'altres punts de l'Estat per analitzar els darrers avenços en el diagnòstic i la recuperació de les lesions esportives. Han aclarit interrogants com, per exemple, quins són els límits que tenim per fer esport o si patim algun tipus de lesió, quan és el moment de tornar a competir. 


 


Breu currículum dels guardonats: 


 


JOANA PIÑA FUSTER


Va néixer el dia 25 d’abril de l’any 1925. Té 92 anys. Fa cinquanta cinc any que fa esport. Va començar amb el Gimnàs Olímpic de Palma i durant quatre anys va practicar la gimnàstica sueca amb Nadia. A data d’avui practica esport cada dia. 


 


MARGALIDA FERRER ALÓS


Nascuda a Manacor i jugadora de bàsquet. Ha practicat al llarg de la seva vida diversitat d’esports: bàsquet, vòlei, gimnàstica, handbol... fins i tot pesca esportiva. Ha estat la primera dona de les Balears entrenadora de bàsquet i de vòlei: els seu equip varen ser campió de Balears de la categoria infantil durant les temporades 1969 -1974. Varen participar  en dos subcampionats d’Espanya i amb la categoria infantil de Vòlei varen  obtenir la medalla de bronze.


Ha estat co-fundadora del Gimnàs Manacor, presidenta del Club Bàsquet Costa Manacor i presidenta de la Federació balear de Gimnàstica de l’any 1981 a l’any 1989. Va ser elegida millor entrenadora d’Espanya pels Campionats Escolars el 1973. Va obtenir el Premi Nacional d’Educació Física l’any 1974 i el darrer premi va ser el Cornelius Atticus, l’any 2007.


 


MATEO FLAQUER PALMER


Nascut a Palma el 12 de juliol de 1947. Fill del ciclista Bartomeu Flaquer. 


Tresorer de la Federació Balear de Ciclisme entre 1973 -1983. Secretari del cinturó ciclista internacional a Mallorca de 1972 al 2015. Col·laborador de la revista mensual (Nou Ciclisme). La seva principal afició és l’arxivista de datografia esportiva, a la qual es dedica des de fa més de 30 anys. És propietari d’una biblioteca amb més de 3.000 exemplars.


Coautor del llibre “Vint-i-cinc anys del cinturó ciclista internacional a Mallorca” i autor de “Quaranta anys de cinturó ciclista internacional a Mallorca”.


 


ALEJANDRO VIDAL MARTINEZ


Nascut a Palma de Mallorca el 4 d'agost de 1949. Periodista i tècnic de radiodifusió en l'especialitat d'Emissions i Producció. 1965.- Conductor del programa Orbita Alfa 65 a Ràdio Mallorca
1967.- Conductor programa El nostre Temps Folk Song, Ràdio Popular
1968-1978.- Conductor de programes musicals, informatius i cap d'esports Ràdio Joventut de Balears
1974-1994.- Redactor cap d’esports del diari Ultima Hora
1978-1981.- Soci fundador de Produccions Born
1981-1992.- Director Regional d'Antena 3 Ràdio a Mallorca i, després, a Balears. Primer director del Centre Regional d'Antena 3 Televisió
1992-1994.- Director de Ultima Hora Radio i Antena 3 Televisió
1994-1998.- Director de Ràdio Veu
1998-2002.- Cap d'Esports de Ràdio Marratxí
1998-2015.- Columnista del Diario de Mallorca a la secció d'esports
2002-2011.- Creador, fundador i president de Radio Mania
2002-2014.- President de la companyia que gestiona les programacions de Radio Marca a Mallorca 
2016...- Columnista de mallorcadiario.com i El Mundo de Baleares

Distincions vàries:

Millor periodista esportiu per la Federació Balear de Futbol, Club Natació La Salle, Organització del Trofeu Ciutat de Palma de Futbol
Premi Deglané al millor director Cadena Antena 3 de Ràdio el 1988
Micròfon d'Or de l'Associació de Professionals de Ràdio i Televisió 1993
Antena d'Or de l'Associació Espanyola de Professionals de Ràdio i Televisió 2011


 


 

Documents relacionats