Departament de Participació Ciutadana i Presidència
El Consell de Mallorca convoca les subvenciones a llibres i fonogrames en català (14.03.2018)


El departament de Participació Ciutadana i Presidència a través de la Direcció Insular de Política Lingüística, destina enguany un total de 260.000 € en ajuts de minimis a llibres i fonogrames editats en català.


Després de l’èxit dels ajuts de minimis oferts durant l’any 2017, el Consell de Mallorca aposta un altre any pel foment de la llengua catalana per mitjà dels ajuts a la producció editorial i fonogràfica. El pressupost d’aquestes subvencions és de 200.000 € per a llibres i 60.000 € per als fonogrames (vinils, CD, cassets). A part, a diferència de l’any 2017, el Consell de Mallorca té també prevista una altra partida pressupostària per a subvencions a les retolacions en català que publicarà pròximament.


L’objectiu d’aquests ajuts de minimis és augmentar el coneixement i la presència social de la llengua catalana alhora que es dona suport al manteniment de la indústria editorial i discogràfica en la llengua pròpia de Mallorca.


Per poder optar a la subvenció, les obres han d’haver estat editades entre el 2 de setembre de 2017 i l’1 de setembre de 2018, i les sol·licituds s’han de presentar entre el 16 de març i el 10 d’abril de 2018, ambdós inclosos.  


A més, per accedir a les subvencions, la Direcció Insular de Política Lingüística demana que tenguin un tiratge mínim de 300 exemplars i que siguin primeres edicions o reedicions, en aquest darrer cas hauran de ser de títols publicats fa més de quinze anys. En el cas dels llibres també han de tenir 50 pàgines com a mínim, excepte si són llibres infantils.Per a la concessió dels ajuts a les editorials i discogràfiques, el Consell valorarà la qualitat i l’interès de l’obra, la qualitat editorial o fonogràfica, el seu caràcter innovador, el preu de venda, la trajectòria de l’autor així com la de l’editorial o la discogràfica i, com a novetat, respecte a l’any anterior, el Consell també atorgarà punts si l’obra està adaptada a la nova Ortografia Catalana publicada per l’IEC el 2016.