Departament de Participació Ciutadana i Presidència
«Jo som perquè foren» a Sóller (12.03.2018)


Les actrius Lluki Portas i Núria Sbert, sota la direcció de Vicka Duran, interpreten els textos fundacionals del feminisme a través de les fetes de dones rellevants en la lluita dels drets de les dones; com Olímpia de Gouges, Sojourner Truth, Clara Zetkin, Clara Campoamor i Aurora Picornell.Les actrius Lluki Portas i Núria Sbert
“Jo som perquè foren” és una lectura dramatitzada que forma part de la programació d'actes de la direcció insular d'Igualtat del Consell de Mallorca al voltant del 8 de març. Ja s'ha pogut veure a Sa Pobla i Artà; i demà, dimarts 13, tindrà lloc a Sóller, a la Capella de les escolàpies a les 19 hores i dimecres 14 a Inca, al Museu del Calçat i de la Pell també a les 19 hores. L'entrada és gratuïta.

A més de les dues actrius, que ens ofereixen un viatge en el temps on diverses dones en diverses situacions, països i èpoques, encoratgen a les seves iguals a lluitar pels seus drets, com el dret a vot, a la igualtat, a l'educació, al treball digne, contra el racisme, etc.. Algunes d’elles, lluitaren fins a les últimes conseqüències. 


Carme Planells i Vicka Duran han estat les dramaturgues d’un espectacle que recupera aquelles veus i que a cada actuació, inclou la participació d'una dona del municipi escollida a través de la dinamització dels Espais de Dones i que és la encarregada d’interpretar els textos de n'Aurora Picornell.

Un acte inclòs a la programació del 8 de març del Consell. Programació completa: http://www.conselldemallorca.net/?id_section=18359&id=18055

Documents relacionats