Departament de Participació Ciutadana i Presidència
El Consell de Mallorca assumirà les competències de turisme l'1 d'abril (09.01.2018)


S'ha aprovat la creació d'un conveni per poder començar a fer feina abans de rebre de manera efectiva les competènciesUn moment de la reunió d'avui
La Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells Insulars ha fixat l'1 d'abril com la data del traspàs efectiu de les competències de Promoció Turística al Consell de Mallorca. De manera paralel·la Govern i Consell Insular han acordat signar un conveni perquè la Institució Insular comenci a fer feina en la matèria abans de rebre les competències de manera efectiva.


En aquest sentit, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha recordat que "el turisme és el principal sector econòmic de Mallorca i que per tant hem de fer feina de manera conjunta”. En aquest sentit, però, Ensenyat ha posat de manifest que “cada illa és diferent i la promoció turística s'ha d'adequar a aquestes realitats". Amb aquest traspàs de competències, segons Ensenyat, “Feim una passa més per cumplir amb l’Estatut d’Autonomia i dotar als Consells de la capacitat i les competències que els pertoquen”. D’aquí al final de la legislatura encara s’ssumiràn més competències que “ens permetran convertir el Consell en el vertader Govern de Mallorca”


Pel Conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, aquest acord “permetrà impulsar polítiques centrades en la promoció de la marca Mallorca, i en l’impuls d’un model turístic que aposti pel turisme sostenible, per allargar la temporada i per aquells productes turístics que aportin valor afegit, com el turisme cultural, esportiu o de natura”.


Amb el traspàs efectiu de les competències de Promoció turística culmina un procès de més d’un anys. És per això que el president ha volgut remarcar la feina feta des de les dues institucions.El procediment pel traspàs de les competències a la institució insular es farà efectiu amb un cost de 3,4 milions d'euros. Aquesta xifra ja es va acordar a la Comissió Mixta de Transferències del passat mes de novembre. De fet, avui s'ha donat el vist-i-plau a l'acord sobre el cost efectiu de la competència i altres punts que ja s'havien negociat amb anterioritat en els darrers mesos.


El Consell de Mallorca rebrà dins enguany 3.445.971,00€ com a cost efectiu, amb una dotació addicional de 7.000.000,00€ que es repartiran entre els consells insulars i durant les anualitats del 2018 al 2021, i que per enguany pel Consell de Mallorca seran 1.018.464,00€. A la reunió s'ha acordat continuar amb les negociacions sobre el traspàs del personal que s’ha de transferir al Consell de Mallorca, aspecte que s’ha acabarà d’acordar a les ponència tècnica que se reunirà la setmana que ve.


La Comissió mixta d’avui ha estat presidida per la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Investigació i Turisme, Bel Busquets; i ha comptat amb l'assistència del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, del vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; del conseller executiu d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet; la consellera executiva de Modernització i Funció Pública, Mª del Carmen Palomino; i de la directora insular de Turisme, Paula Ginard i Joan Ignasi Morey, Secretari Tècnic del Dept d’Economia i Hisenda.

Documents relacionats