Departament de Participació Ciutadana i Presidència
La veu de Jaume I es manifesta a la sala de plens de Consell de Mallorca (22.12.2017)


La sala de plens del Consell de Mallorca ha estat avui vespre l'escenari on ha reviscut el personatge de Jaume I. Un home del segle XIII que torna a la vida a través de l'espectacle "La gran aventura de Jaume I" interpretat per Rodo Gener i amb l'acompanyament musical de Mariona Forteza. Es tracta d'una de les activitats programades dins la Diada de Mallorca.


Durant l'espectacle a la sala de plens
Durant l'espectacle a la sala de plens
Més de 120 persones han pogut escoltar la veu de Jaume I, extreta del Llibre dels fets, en un escenari monumental o teatral pot suposar tot un descobriment. Un rei que pateix, que dubta, que es veu obligat per les circumstàncies a actuar en contra de la seva voluntat. Orgullós, providencialista, més partidari del pacte que de la violència. Un personatge profundament humà que resumeix la seva trajectòria en la seva primera gran gesta: la conquesta de Mallorca.

L'obra, escrita i dirigida per Carlos Garrido és una coproducció de Cultural-ment i la companyia de divulgació cultural Carlos Garrido Escènic.

La gran aventura de Jaume I es podrà tornar a veure de franc, al Teatre de Petra el dia 26 de desembre a les 19.30 hores. També a Porreres arribarà una altra producció de Carlos Garrido aquest dissabte a les 20 hores i que està vinculada a la temàtica de la Diada de Mallorca d'enguany, la cultura talaiòtica o més ben dit el moment just de la seva desaparició, es tracta d'"Estrelles i talaiots" amb Rodo Gener, Xavi Núñez i Mariona Forteza.

Documents relacionats