Departament de Participació Ciutadana i Presidència
Participació Ciutadana i Presidència augmenta el pressupost un 16 % (22.12.2017)


El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha defensat els pressuposts del seu departament durant el Ple d’avui, que es focalitzen en la cooperació i la política lingüística.Jesús Jurado duranta el Ple
«Els pressuposts per al 2018 són uns pressuposts continuistes, amb els quals volem sedimentar la feina que ha anat fent aquest equip, amb un augment d’un 16 %, que es concentra en dos focus: el pagament de subvencions de Política Lingüística endarrerides des de 2008 i una aposta decidida per la cooperació internacional a través de l'aportació anual al Fons Mallorquí», ha destacat el conseller Jesús Jurado.

D'aquesta manera en el segon any de govern, l'aportació al Fons ascendeix a 1.250.000€, «el doble de quan vàrem arribar al Consell, ja que aquesta partida havia quedat reduïda a una quantitat irrisòria». Segons Jurado, «el Consell reprèn la seva implicació amb l'entitat i és la institució que més hi aporta. En aquest moment, el Fons focalitza els esforços a l'àrea mediterrània, amb accions i projectes relacionats amb persones refugiades i amb desenvolupament a les àrees del Nord d’Àfrica i de l’Àfrica subsahariana, sense oblidar els projectes ja iniciats a altres indrets».

En matèria d'igualtat, el pressupost de 416 mil € es reparteix en la potenciació de les campanyes «Mallorca té nom de Dona», «No i Punt», i dels espais de dones i l'escola de Genèrica, sobretot, a la Part Forana de l’illa, com a resposta a l'augment de demanda d'activitats i iniciatives a municipis i entitats. Tot plegat, també s'incentivarà amb l’Estratègia Local, recentment iniciada, que permetrà millor coordinació i aprofitament de recursos.

Per donar una empenta a la normalització de la nostra llengua, el pressupost en Política Lingüística és de 1.239 mil € que s'invertiran sobretot en 3 punts: el pagament de les subvencions pendents de 2008; la recuperació de la línia de subvencions a la retolació en català i l'organització de l'Any Llompart com a commemoració del 25è aniversari de la seva mort.

Una de les propostes que enguany veurà la llum serà la Targeta Gran, que s'ha dissenyat per contrarestar la situació de precarietat que pateix molta gent gran en forma de descomptes a comerços i serveis, i a més potenciar el comerç local amb una dotació de 193 mil €.
 


També, per al 2018 es consolida el Certamen d'Arts per a la Gent Gran, gràcies a la bona rebuda de la primera edició i es recupera el Mallorca World Folk Festival que dona impuls i visibilització de les tradicions dels pobles del món amb 200 mil €.

La partida per a Presidència i Relacions Institucionals es manté. Tot i que abaixen els costs inicials dels estudis per a la Diada de Mallorca, augmenten les activitats, tant de la Diada com de les Nits a Raixa, que enguany tindran un programa més extens atesa la gran resposta del públic.

Documents relacionats