Departament de Participació Ciutadana i Presidència
Torna El pic, un apunt sobre paraules (05.12.2017)


El pic, un apunt sobre paraules és un programa radiofònic que s’inicià fa una dècada a Ona Mallorca i que a partir d’avui retorna a IB3 Ràdio, dins del magazin “Al Dia”. La directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre, ha participat avui en la primera edició, juntament amb Carme Planells, tècnica d’Assessorament Lingüístic del Consell de Mallorca i conductora del programa.


Aina Sastre i Carme Planells amb el locutor Rafel Gallego durant el programa
Aina Sastre i Carme Planells amb el locutor Rafel Gallego durant el programa
El Servei de Normalització lingüística del Consell de Mallorca recupera un espai radiofònic que va néixer a Ona Mallorca. El pic, un apunt sobre paraules s’estrenà la tardor de 2007 amb l’objectiu de comentar usos lingüístics i de difondre costums, manifestacions i tradicions culturals de l’illa.


Aquesta nova edició que s’estrena deu anys després és fruit d’una col·laboració entre la Direcció Insular de Política Lingüística i la ràdio autonòmica de les Illes Balears, IB3 Ràdio. L’espai té un format diferent de l’anterior, perquè s’obre a la resta d’illes, i comença a col·laborar amb els tècnics d’assessorament lingüístic dels consells i dels ajuntaments de la comunitat. Guanya així en pluralitat de visions i d’accents, per poder continuar oferint pinzellades lingüístiques que enllacin paraules amb experiències, vivències, usos, curiositats, projectes i actualitat.


Carme Planells, tècnica de la Secció d’Assessorament Lingüístic, és la conductora de l’espai, i dona veu als tècnics dels consells d’Eivissa, de Menorca i de Formentera, i també als assessors lingüístics dels municipis, per saber què tenen en marxa i què es cou a les diferents illes.


El pic, un apunt sobre paraules continua amb el mateix esperit de difondre l’ús i la riquesa del català, però ara sense fronteres, en directe i accessible a totes les illes. Podeu escoltar el programa el primer dimarts de cada mes a les 11.40 h a IB3 Ràdio. 

Documents relacionats