Departament de Participació Ciutadana i Presidència
Finalitzen els cursos de formació per a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció de l’IMAS (19.05.2017)


Unes 40 persones han participat als cursos d’enguany, les quals han recollit avui els seus diplomes en un acte celebrat a la Fundació per a la Formació i la Recerca.Teresa Vallespir amb els participants dels cursos de formació per a persones perceptores de la RMI.
La directora insular d'Inclusió Social de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Teresa Vallespir, ha estat avui l'encarregada de lliurar els diplomes dels diferents mòduls de formació que han dut a terme prop de 40 persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció (RMI).


 


L'acte ha tengut lloc a la seu de la Fundació per a la Formació i la Recerca, entitat que gestiona els cursos d'auxiliar de magatzem i auxiliar de comerç adreçats a persones perceptores de la RMI. Aquests cursos de formació formen part l'itinerari d'inserció i complementen la prestació econòmica.


 


Vallespir ha donat l'enhorabona a tots els usuaris per haver completat els diferents cursos en els que han participat i els ha encoratjat a seguir formant-se per tal d'aconseguir “el vostre objectiu, que també és el nostre, la integració en el món laboral”.


 


La renda mínima d'inserció (RMI) és un instrument per a aconseguir la inserció i la integració de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió. S’articula a través de dos eixos complementaris; la prestació econòmica de l'RMI, destinada a garantir uns ingressos mínims a les famílies que ho necessiten i les prestacions tècniques de l'RMI adreçades als perceptors que poden fer un procés d’inserció laboral, mitjançant diferents programes d’inserció sociolaboral per assegurar oportunitats d’inclusió sociolaboral per a les persones destinatàries de l'RMI, com ara el Programa d’inserció laboral de l'RMI, cofinançat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i els Programes formatius de l'RMI a través de la contractació d’empreses o entitats.

Documents relacionats