Departament de Participació Ciutadana i Presidència
El Consell lamenta els incidents d’aquest cap de setmana en un partit d’infantils (20.03.2017)


La Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca vol expressar el rebuig i la condemna més ferma dels actes de violència ocorreguts aquest cap de setmana durant un partit de futbol de categoria infantil. La institució referma el compromís per continuar fent feina amb programes que difonen i promouen els valors lligats a la pràctica esportiva entre els infants, les famílies i l’equip tècnic.


Des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports es fa feina durant tot l’any perquè aquests tipus de comportaments desapareguin de l’esport base; i ho fa, sobretot, a través del programa «Jugam», que posa valors a l’esport i que ofereix tallers, xerrades i activitats destinades, precisament, a educar en valors a través de l’esport. Un programa transversal, que és present en tota la programació de la Direcció Insular i que arriba a centres educatius, AMIPA, clubs i federacions; accions concretes destinades a infants i a joves esportistes, però també a pares i  a personal tècnic i directiu.


 


Famílies responsables esportivament i socialment, és un d’aquests tallers que ofereix el programa «Jugam» i que va dirigit específicament als pares i mares dels joves esportistes de Mallorca. Una xerrada didàctica d’una hora i mitja de durada, que explica les tasques que poden fer les famílies, perquè els infants assoleixin una educació esportiva integral basada en una bona convivència i en un comportament responsable.


 


Seguint aquesta mateixa línea, els tallers: Personal directiu i tècnic responsables esportivament i socialment, Jugam per la convivència i Per un esport responsable, toquen de primera mà el problema de la violència i el comportament irresponsable dins l’àmbit esportiu.


 


A més, des del passat mes de novembre la Direcció Insular d’Esports ha posat en marxa el programa «Jugam amb l’elit», amb la col·laboració i amb la implicació directa de nou clubs amb equips d’elit de Mallorca. Un programa destinat a fomentar els valors a través del gran mirall que suposen els equips d’elit entre els més joves. «Jugam amb l’elit» és un programa obert, que creix dia a dia i que ja disposa d’accions destacades, com visites d’esportistes professionals a centres educatius, pancartes, pòsters, camisetes amb missatges de valors i moltes activitats que fan del programa una gran plataforma pel foment de les bones pràctiques esportives i socials.


 


Per al vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, «amb l’esport associam els valors que són essencials en la formació de les persones i de les seves habilitats socials. Per tant, la tolerància, el respecte cap els altres, l’esperit d’equip sempre han de ser i són una prioritat.»