Departament de Desenvolupament Local
Finalitza el curs de formació a bombers previ a la incorporació al cos (13.06.2018)


A partir d’ara, 24 bombers s’incorporaran al cos dels Bombers de Mallorca. Tots ells han rebut el diploma acreditatiu del curs de formació de 640 hores.


Els bombers nous
Els bombers nous
La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino; el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Catalina Cladera, han clausurat el curs de formació per a bombers que s’ha organitzat juntament amb l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP).


A la cloenda, també hi han assistit el secretari tècnic de Modernització i Funció Pública, Joan Cifre; el director insular de Funció Pública, Pau Morey, i el director de l’EBAP, Jaume Tovar.


Durant la clausura, la consellera Palomino ha agraït l’esforç de tots els participants i els ha donat l’enhorabona «per haver superat el procés selectiu i que ens uns dies formaran part d’un servei essencial per als ciutadans. Són una promoció preparada i amb molta motivació». A més, la titular de Funció Pública ha recordat que «el curs serveix per garantitzar la seguretat i la protecció de la ciutadania».


El conseller Joan Font ha afirmat que per als seleccionats «segur que és una fita personal i que, per al Consell, és molt necessària la seva incorporació. Tenim un gran servei a on tots estau disposats al cent per cent».


Per la seva banda, Cladera ha agraït als bombers nous «haver decidit formar part d’un cos d’emergències amb vocació». Com també, «assumeixen una feina d’esforç i riscos però que val la pena», segons la consellera. 


El curs han estat 640 hores i es tractava de la part de pràctiques de les oposicions que va convocar el Consell. Durant les darreres setmanes, han pogut dur a terme pràctiques reals als parcs de bombers de l’illa durant 140 hores. A més, tots els aspirants es varen desplaçar fins a un centre especial de Seganosa (Vigo), a on varen poder afrontar distintes actuacions de tasques de ventilació i extinció d’incendis d’interior.Des de l’any 2011 no s’havien convocat oposicions per als Bombers de Mallorca. A la convocatòria actual, 387 aspirants participaren a la primera prova. Després de les 4 proves selectives, han quedat els 24 que han realitzat el període de formació inicial.


 

Documents relacionats