Departament de Desenvolupament Local
José Boned guanya el Trofeu del Consell de Mallorca de Tir a Hèlixs (02.03.2018)


En categoria dames es va imposar Belkys Frontela, en Júniors Javier Sagrera, en super veterans Pep Borràs i en veterans Antonio Moreno


Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
Amb motiu del Dia de les Illes Balears, Son Carrió va acollir aquest dijous el Trofeu del Consell de Mallorca de Tir a Hèlixs, organitzat per la Federació Balear de Tir al Vol i el Club de Tir Sa Marina en col·laboració amb el Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca. A la jornada hi assistiren el director insular de Cooperació Local i Caça del Consell de Mallorca, Joan Manera, la regidora de Comerç, Consum, Fires i Mercats de l'Ajuntament de Sant Llorenç, Aina Maria Vives, el president de la Federació Balear de Tir al Vol, Jaime Moreno, el fundador i president del Club de Tir Sa Marina, Javier Sagrera.


Més de mig centenar de persones van participar en aquesta modalitat de tir esportiu que recentment s'ha tornat a reintroduir a Mallorca com a substitut del tir al colom. Consisteix a disparar a un blanc similar a un plat inserit en un suport de plàstic amb dues aspes, que mitjançant una màquina gira a un alt nombre de revolucions. A l'ordre del tirador, l'hèlix es desprèn d'una de les cinc màquines rotatives on va enganxada, sovint fent ziga-zagues. Perquè sigui considerada bona s'ha de desprendre el plat blanc o testimoni i ha de caure dins el límit de la pista de tir.


La prova es va disputar a 10 hèlixs, des d'una distància fixa de 27 metres, i només un tirador, José Boned, va aconseguir cobrir i al mateix temps guanyar la tirada. En categoria dames es va imposar Belkys Frontela, en Júniors Javier Sagrera, en super veterans Pep Borràs i en veterans Antonio Moreno.


Una vegada finalitzada el lliurament de trofeus, el jove Javier Sagrera López, va rebre un reconeixent de mèrits esportius per part del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Sant Llorenç, atès que el 2017 es va proclamar Campió del Món Júnior en la modalitat FAN32 (hèlixs).


Javier Sagrera López ha crescut en el sí d'una família de grans tiradors, i tant el seu pare com el seu padrí són entrenadors nacionals. És fill de Maria López i Javier Sagrera Roses, que gestionen el Club de Tir Sa Marina a Son Carrió. El seu pare, Javier Sagrera Roses, ha estat membre de l'equip nacional d'Skeet i, entre els triomfs més rellevants, cal destacar 4 campionats d'Espanya absoluts d'Skeet i 1 medalla de plata en els Jocs del Mediterrani. El padrí, Javier Sagrera Azpillaga, és autor de nombrosos llibres sobre caça, tir i armes, i compta amb un notable palmarès nacional i internacional en pràcticament totes les modalitats de tir.

Documents relacionats