Departament de Desenvolupament Local
Presentat l’audiovisual ‘Passió, tradició i sentiments’ sobre l’activitat cinegètica a Mallorca (27.09.2017)


El vídeo ha estat elaborat per part del Servei de Caça del Consell de Mallorca gràcies a dos tècnics contractats a través del programa Joves Qualificats del SOIB, finançat per la Unió Europea.El conseller Joan Font i Joan Manera avui durant la presentació de l'audiovisual ?Passió, tradició i sentiments?.
El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, acompanyat del director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han presentat avui l’audiovisual ‘Passió, tradició i sentiments. La caça, baula essencial per a la gestió del medi ambient’, el qual ha estat elaborat per part del Servei de Caça del Consell de Mallorca gràcies a dos tècnics contractats a través del programa Joves Qualificats, iniciativa del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, finançat per la Unió Europea.


 


Segons ha apuntat Font durant la roda de premsa, “a través d’aquest audiovisual, des del Consell de Mallorca volem fomentar una caça sostenible; una caça on la tradició i la investigació científica vagin de la mà per tal de poder fomentar una millora de la gestió dels hàbitats naturals, així com també de les espècies que hi habiten”.


 


A través de varis testimonis lligats al món de la caça, com per exemple professors universitaris, falconers, caçadors, Agents de Medi Ambient, i tècnics agrícoles, entre d’altres, des del Serveis de Caça de la institució insular es volen donar a conèixer els valors, immaterials i materials, d’aquesta activitat a l’illa de Mallorca.


 


El conseller també ha manifestat que “un dels objectius que també té aquest audiovisual és el d’evitar tòpics sobre la caça”. En aquest sentit, Font ha dit que “la caça és una activitat amb una percepció negativa per part de la societat, però això és un plantejament erroni ja que la caça és una activitat necessària per mantenir l’equilibri de la naturalesa, i amb aquest audiovisual volem explicar-ho d’una manera molt didàctica i clara”.


 


Per la seva part, el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, ha explicat que l’audiovisual, d’uns 30 minuts de durada, es distribuirà a través de totes les societats de caçadors de Mallorca, grups d’investigació i col·lectius interessats. Manera també ha apuntat que el projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la contractació de dos tècnics a través del programa Joves Qualificats del SOIB, el qual ha estat finançat per la Unió Europea.Documents relacionats