Departament d'Economia i Hisenda
Els consellers de Territori i Economia es reuenixen amb Memòria de Mallorca (20.06.2018)


Acorden la creació d'un espai públic de Memòria i Reconeixement Democràtics dedicat a les víctimes de la repressió franquistaCosme Bonet, Antònia Mercadal (Memòria de Mallorca), Mercedes Garrido, Joan Cifre, director insular de Infraestructures i Mobilitat, Marc López Expósito, secretari tècnic
La consellera de Territori i Infraerstructures, Mercedes Garrido, i el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, s'han reunit avui amb l'associació Memòria de Mallorca. Durant la cita s'ha informat de l'acord del ple del Consell per crear un espai públic de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Illes Balears, dedicat a totes les víctimes de la repressió franquista.


L'espai, que se situarà a la carretera prop dels banys de Sant Joan de la Fontsanta, al terme municipal de Campos, constarà d'una estàtua i dos panells informatius que explicaran el fet que a aquest indret s'hi va establir el primer camp de concentració de presos de l'illa de Mallorca. L'espai formarà part dels Itineraris de Memòria i Reconeixement Democràtic de les Illes, que són conjunts d'espais creats a partir de criteris interpretatius pel seu valor històric o simbòlic, a més dels seus valors arquitectònics o paisatgístics.


El camp de concentració dels Banys de Sant Joan va ser el primer de l'illa de Mallorca i va començar a funcionar el 1936. A partir de 1937 es varen crear nous camps de concentració repartits per tot el territori. Els seus presos varen realitzar un important treball d'obra pública, sobretot de carreteres. Alguns trams de carreteres de Campos es coneixen com a "carreterea dels presos".

Documents relacionats