Departament d'Economia i Hisenda
Dinamarca es rendeix a la gastronomia mallorquina (22.02.2018)


L'actor Pilou Asbæk exerceix d'ambaixador de Mallorca a Dinamarca promociona els productes típics de l'illa


Dues dones daneses durant el show cooking
Dues dones daneses durant el show cooking
Centenars de danesos s'han apropat al show cooking del xef mallorquí Andreu Genestra, emmarcat dins la fira turística danesa "'For Alle - The Danish Travel show', per conèixer els productes gastronòmics de Mallorca i veure les seves possibilitats culinàries.


El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha participat a l'acte i ha destacat que amb aquest esdeveniment es pretén que "els turistes danesos coneguin la gastronomia mallorquina perquè arribin a la nostra illa sabent el que es podrà trobar als nostres mercats, als restaurants i a les botigues".


Per la seva banda, el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, també ha estat present durant l'acte i ha incidit en la necessitat d'atreure "un turisme diferenciat que arribi a Mallorca durant els mesos de temporada baixa i mitjana".


A l'acte també ha estat present l'actor Pilou Asbæk qui exerceix d'ambaixador de l'Illa a Dinamarca i ha lloat tant els productes com l'illa de Mallorca. Asbaek va oferir la seva imatge al Consell de Mallorca el passat mes de setembre per iniciar una campanya de promoció de productes locals i diversificar l'economia de l'illa.


En aquest sentit, Ensenyat ha manifestat que amb aquest tipus d'actes es pretén "donar a conèixer els productes de Mallorca, cercant la diversificació de l'economia i donant un impuls a la promoció econòmica de l'illa". Per aquest motiu, l'estada a Dinamarca cerca demostrar que la gastronomia mallorquina és un atractiu suficientment important per ella mateixa com per atreure visitants.


A banda de la bona acollida que ha tingut el show cooking entre els visitants locals, l'acte també hi ha despertat l'interès de la premsa danesa i els mitjans de comunicació locals s'hi han apropat per conèixer els productes locals.


La promoció de Mallorca continuarà demà a la ciutat de Herning amb un berenar amb més de 300 persones. Per aquest berenar el Consell de Mallorca ja ha fet arribar oli, amb la col·laboració de la Denominació d'Origen d'Oli de Mallorca, perquè els assistents el puguin degustar. A l'estand també hi haurà altres productes mallorquins.

Documents relacionats