Departament d'Economia i Hisenda
El Ple aprova el pressupost més alt de la història del Consell (22.12.2017)


En total seran 447 milions d’euros que marquen uns comtpes socials, municipalistes, sanejats i que aposten per la inversió.Bonet durant la seva intervenció
El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat, definitivament, els pressuposts de la institució insular per a l’any 2018. Aquests comptes han obtengut 21 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Podem Mallorca i El Pi) i 11 vots en contra (PP i Cs).


El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha manifestat que aquests pressuposts resumeixen les prioritats polítiques que tenim els responsables del govern de Mallorca. La prioritat absoluta de les polítiques socials, de la protecció del territori, de l’impuls a la inversió i del municipalisme”.   


El pressupost ascendeix a 447 milions d’euros, quasi 69 milions d’euros d’increment respecte a l’exercici anterior. Aquest xifra s’ha modificat, respecta a l’aprovació incial, després que s’hagi introduït una esmena que feia referència a la gestió directa del servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). En concret, s’ha pressupost 6,6 milions d’euros com a ingrés de les taxes i la mateixa quantitat com a despesa de la gestió de les inspeccions.


La primera prioritat de la institució insular tornen ser les polítiques socials a on s’hi destinen el 54% dels nous recursos. El Consell aportarà 190 milions d’euros a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, que tornarà a tenir el pressupost més social de la història.


Es destinaran també 117 milions d’euros al Departament de Territori i Infraestructures per promoure la protecció del territori i dotar Mallorca de les infraestructures necessàries. Pel que fa a les inversions a ajuntaments, aquestes es materialitzaran amb 34 milions d’euros entre ajudes i subvencions.


L’endeutament de la institució a finals d’enguany serà de només 21 milions d’euros amb la previsió que aquesta xifra es mantengui semblant a finals de 2018. Amb les polítiques d’eficiència s’ha aconseguit reduir en un 66% els doblers que es destinen a pagar als bancs, fet que ha permès recuperar 12 milions d’euros per a “dedicar-los a polítiques de major repercussió social i econòmica”, segons ha manifestat el consellera Bonet.   

Documents relacionats