Departament de Territori i Infraestructures

El Consell i Inca acorden fer millores a la xarxa viària de la ciutat (08.06.2018)


La consellera Mercedes Garrido i el batle d’Inca han signat avui el protocol d’actuacions que preveu una primera part de la ronda nord d’Inca i la construcció d’una rotonda a la carretera Inca-Sineu a l’altura del camí vell de Muro, entre d’altres.Durant la visita al camí vell de Muro a on es farà la rotonda
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han presentat l’acord a través del qual es duran a terme una sèrie de millores a la xarxa viària d’Inca. A l’acte, també hi han assistit el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan R. Cifre, i altres membres del consistori municipal. 


Garrido ha afirmat que «hi ha una necessitat de pacificar el trànsit que passa per dins la ciutat i feia molts d’anys que no hi havia un compromís tan clar amb els inquers i les inqueres per millorar les carreteres que passen pel municipi». 


Per part seva, el batle d’Inca ha assegurat que «ens trobam davant un fet històric perquè amb aquesta signatura el Consistori té la garantia per escrit que es farà la ronda i no com fins ara que tot eren intencions fora cap compromís oficial ni cap projecte»


Amb aquest protocol d’actuacions, el Consell es compromet a fer una primera part de la ronda nord d’Inca que aniria des de la rotonda de Santa Magdalena fins a la carretera de Selva. No obstant això, el tram que quedaria pendent es mantindrà en el Pla director sectorial de carreteres per si en un futur fos necessari dur-lo a terme. 


A més, també es construirà una rotonda d’accés al camí vell de Muro des de la carretera Inca-Sineu. El pressupost de l’actuació és de 634.144,41 euros i la previsió és que les obres puguin començar enguany. També s’asfaltarà la carretera entre la rotonda de la carretera de Llubí i la de l’avinguda dels Reis Catòlics, on es farà un carril bici. 


Dins les actuacions previstes per al 2019, el Consell ampliarà el passeig per a vianants i ciclistes de la carretera de Binissalem, ja que el projecte de construcció de l’enllaç de Lloseta el preveu fins a aquesta localitat.


Pel que fa a les actuacions de l’Ajuntament, es compromet a reduir la velocitat a 30 quilòmetres per hora al centre històric, a donar continuïtat a la xarxa de carril bici de la ciutat i a crear aparcaments dissuasius. A més, també haurà de dur a terme una actuació al tram entre la rotonda de l’avinguda dels Reis Catòlics fins a la rotonda de la carretera de Sineu per donar-li un caire més urbà.

Documents relacionats