Departament de Territori i Infraestructures

Constituït el Consell de Participació de la serra de Tramuntana (07.06.2018)


Els principals implicats a la serra de Tramuntana han dialogat avui a la finca pública de Raixa. El Consorci Serra de Tramuntana lidera la constitució del Consell de Participació.Durant el Consell de Participació
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha presidit avui la reunió del sector social interessat a la Serra juntament amb la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell. La reunió també ha comptat amb la participació de la presidenta d’ICOMOS, Alicia Castillo Mena, i el seu vicepresident, Mikel Landa. ICOMOS és l’organisme que vetlla pels monuments i llocs declarats patrimoni mundial a l’Estat.


Devers 40 representants de les principals associacions, cooperatives i grans empreses, entre d’altres entitats, així com dels ajuntaments de la Serra, han participat en la trobada que s’ha duit a terme a Raixa, finca pública que gestiona la institució insular. Durant el transcurs de la reunió s’ha constituit el Consell de Participació de la serra de Tramuntana i s’ha establit el seu funcionament.


La consellera Mercedes Garrido ha assegurat que en els darrers anys el seu departament ha treballat intensament per implementar el pla de gestió del Patrimoni Mundial, afegint que el Consell de Participació que avui s’ha constituit n’és una fita.


Els representants del Consorci també han donat compte de les actuacions realitzades en els darrers temps. Una d’elles és la campanya de subvencions per a la millora del paisatge etnològic, arquitectònic, agrícola i forestal, així com dels espais públics emblemàtics, que actualment està en termini de presentació de sol·licituds. També s’ha presentat el reglament que s’està elaborant per a la marca de qualitat dels productes, béns i serveis de la serra de Tramuntana, una aposta per incentivar l’economia del territori del Patrimoni Mundial.

Documents relacionats