Departament de Territori i Infraestructures

Infraestructures instal•la 15.500 metres de barrera de fusta a carreteres de la Serra (15.05.2018)


La major part d’aquestes barreres suposa la substitució de les barreres metàl•liques antigues per barreres de fusta o mixtes de fusta i acer. L’actuació es fa per millorar la seguretat i la integració de la via en el paisatge.Una de les zones on s'ha instal·lat la barrera de fusta i acer
El Departament de Territori i Infraestructures ha instal·lat 15.500 metres de barrera de fusta a les carreteres Ma-10 i Ma-2141, entre Sóller i sa Calobra. L’objectiu de l’actuació és millorar la seguretat per a ciclistes i motoristes, així com també integrar la carretera en el paisatge de la serra de Tramuntana, patrimoni de la humanitat.


Els treballs han consistit a substituir prop de 14.500 metres de barrera metàl·lica per la mixta de fusta i acer. A més, també s’han instal·lat mil metres de barrera nova a zones que estaven desprotegides.  


Les obres s’adjudicaren a l’empresa Carreteras y Drenajes SA (CYDSA) amb un pressupost de 695.245,43 euros, IVA inclòs.


Fa uns mesos, es va dur a terme una actuació del mateix tipus a les carreteres de Lluc-Pollença i Port de Pollença-Formentor, que suposà la construcció de més de 15.000 metres de barrera de fusta i acer. La intenció de la institució és treure a licitació, en breu, un altre projecte d’instal·lació de 24.000 metres, fet que suposarà haver substituït o posat més de 54.000 metres de barrera de fusta a les carreteres de la Serra.

Documents relacionats