Departament de Territori i Infraestructures

Garrido es reuneix amb els ajuntaments de l’àrea metropolitana per coordinar la zonificació (06.03.2018)


La reunió ha servit per posar en comú els posicionaments dels ajuntaments que formen l’àrea metropolitana de Mallorca: Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor.


Garrido amb els representants municipals
Garrido amb els representants municipals
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut una trobada amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; el batle de Llucmajor, Gregori Estarellas; el batle de Marratxí Joan Francesc Canyelles, i el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de Palma, José Hila. Per part del Consell, també hi han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López. 


 


Durant la reunió, s’ha parlat de la zonificació del lloguer vacacional. Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Palma redacta la seva pròpia proposta. Per aquest motiu, s’ha organitzat des del Departament de Territori i Infraesctructures aquesta trobabada per coordinar els distints ajuntaments que els seus territoris colinden amb la capital. 


 


En aquest sentit, els quatre representants municipals es varen mostrar oberts a analitzar la situació de cada municipi per tal d’evitar possibles problemàtiques que podrien sorgir una vegada decidida la zonificació. Com, per exemple, que la pressió turística d’una zona a on no es permeti el lloguer vacacional passi als municipis del costat. 


 


Els ajuntaments encara es troben dins el període per presentar els informes a la proposta de zonificació del Consell. Amb aquests informes, totes les iniciatives que siguin més restrictives que la de la institució insular hauran de ser acceptades automàticament. No obstant això, també s’estudiaran aquelles que siguin més permissives per analitzar si es poden incorporar al document d’aprovació definitiva. 

Documents relacionats