Departament de Territori i Infraestructures

Garrido es reuneix amb la plataforma Deià Petit (26.02.2018)


La consellera ha expressat la preocupació perquè aquesta urbanització nova impliqui un impacte paisatgístic a la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial.Garrido amb les representants de Deià Petit
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut una trobada amb representants de la plataforma Deià Petit, que es mobilitzen en contra de la urbanització projectada al municipi que rep el nom de Petit Deià. A la reunió, també hi ha assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.


Durant la reunió, Garrido ha expressat la preocupació que existeix perquè aquesta urbanització nova provocarà un impacte visual sobre una zona amb valors paisatgístics molt alts. A més, es troba a l’àrea declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


En aquest sentit, des del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ens hem posat en contacte amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport per expressar la preocupació i se’ls ha sol·licitat que estudiïn el cas. A més, s’ha fet arribar tota la documentació i un informe al Ministeri.


La urbanització projectada es tracta de 21 habitatges de luxe. Per un casc urbà petit com és el de Deià, 21 noves cases provocaran un impacte paisatgístic alt, tot i que es projectin en zona urbana.


Fa unes setmanes, ja es va sol·licitar ajuda al Ministeri per canviar el traçat de la instal·lació de les torres elèctriques en sòl rústic, a Son Puig. A la reunió que es va dur a terme a Madrid, els responsables del Govern d’Espanya es varen comprometre a intervenir enviant informes de l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya a Red Eléctrica i al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

Documents relacionats