Departament de Territori i Infraestructures

Consell i Cort aconsegueixen el suport del Ministeri de Cultura amb les reclamacions de Son Puig (12.01.2018)


La consellera Mercedes Garrido i el regidor d’Urbanisme de Palma, José Hila, s’han reunit avui amb el secretari d’Estat de Cultura per exposar la preocupació sobre l’impacte de les torres d’alta tensió de Son Puig a la serra de Tramuntana.


Garrido i Hila amb el secretari d'Estat de Cultura
Garrido i Hila amb el secretari d'Estat de Cultura
El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma han aconseguit que el Ministeri de Cultura se sumi a les reivindicacions per al canvi de traçat de les torres d’alta tensió de Son Puig. Des del Ministeri, aprecien que es genera un impacte sobre la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat,  tot i que no han manifestat que perill el reconeixement internacional.


La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma, José Hila, s’han reunit avui amb el secretari d’Estat de Cultura, Fernando Benzo. També hi han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i, per part del Ministeri, el director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente.


Garrido ha manifestat la satisfacció perquè el Ministeri «aculli les reclamacions que s’han fet des de la plataforma Salvem Son Puig, del Consorci Serra de Tramuntana i l’Ajuntament de Palma per la modificació del traçat de les torres. Una notícia molt positiva per Mallorca».


Per la seva banda, el regidor Hila ha afirmat que «hem aconseguit un aliat més i servirà per donar resposta a les demandes dels veïnats i per preservar un espai únic com és la serra de Tramuntana».


Des del Ministeri, s’ha explicat que es posaran en contacte amb el Ministeri d’Energia i amb Red Eléctrica per sol·licitar el canvi de traçat. Aquesta petició es fonamentarà amb un informe de l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya amb el qual es deixarà clar l’impacte de les torres de 50 metres sobre el paisatge cultural de la Serra.


A partir d’aquí, està en mans de Red Eléctrica que duguin a terme el canvi de traçat per tal de protegir el Patrimoni Mundial de la UNESCO que tenim a l’illa. Des de les institucions de Mallorca les expectatives augmenten amb el nou suport que s’ha sumat avui.

Documents relacionats