Departament de Territori i Infraestructures

Garrido es reuneix amb veïnats de s’Alqueria Blanca (10.01.2018)


Després de reunir-se amb el batle de Santanyí i els veïnats, Garrido també va mantenir una trobada amb membres dels grups de l’oposició que també havien sol•licitat informació.Garrido, Cifre i Galmés amb els veïnats de s'Alqueria Blanca
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, s’han reunit amb el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i amb veïnats de s’Alqueria Blanca per analitzar l’estat en què es troba el projecte de la ronda. Després d’aquesta reunió, la consellera també va mantenir una trobada amb representants dels grups de l'oposició de l’ajuntament qui també havien sol·licitat informació sobre el projecte.


Garrido els va explicar que el Consell ja havia rebut el document d’abast de la Comissió Balear de Medi Ambient. Aquest document marca els paràmetres que s’han d’analitzar a l’estudi ambiental que ha d’elaborar la institució insular a partir d’ara. La previsió és que s’acabi de redactar a finals d’abril i, d’aquesta manera, es començarà un període d’exposició pública amb les 5 alternatives al mes de maig.


En aquest moment, el Consell donarà a conèixer l’alternativa que s’ha escollit per dur a terme la ronda i els criteris que la fonamenten. Els veïnats podran fer al·legacions sobre el projecte i, una vegada estudiades totes les peticions, s’enviarà tota la informació a la Comissió Balear de Medi Ambient perquè es dugui a terme la tramitació ambiental.   


La variant de s’Alqueria Blanca és una reivindicació històrica del municipi. A principi de legislatura i després de mantenir una trobada amb els veïnats, el Consell va començar a treballar amb l’estudi d’alternatives. Des d’aquell moment, s’està treballant contínuament perquè aquest projecte pugui ser una realitat el més aviat possible.


Aquesta variant permetrà que tot el trànsit que, actualment, travessa s’Alqueria Blanca, no hagi de passar per dins el nucli i, així, afavorir la seguretat dels ciutadans.

Documents relacionats