Departament de Medi Ambient
La IV Marató de reciclatge creatiu de roba comptarà amb rèpliques de cossos reals de dones com a maniquins (22.02.2018)


La marató permet donar una segona vida a teixits que eren residu. L’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular, sobre la problemàtica dels residus tèxtils.Moment de la presentació
La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, la Directora General de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, i la Directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, Maria Abando, han presentat avui la IV Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca. Una marató que es durà a terme el 13 de març al Centre Flassaders de Palma.


                                   


Durant nou hores els participants, tan de manera individual o en parelles, hauran de crear diferents dissenys a partir de roba procedent de la recollida selectiva, que deixarà de ser residus i tindrà un nou ús.


 


La marató té l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils. A més, vol promoure l’ecodisseny en el sector de la moda i el tèxtil, generar un espai creatiu on es pugui dur a terme i contribuir així a disminuir les emissions de CO2 a l’illa.


 


Com a novetat enguany també s’inclou l’objectiu de conscienciar sobre la diversitat de canons de bellesa. Per això, els maniquins que s’utilitzaran perquè els participants creïn els seus dissenys són rèpliques de cossos reals de dones. D’aquesta manera es dóna visibilitat a la diversitat de talles i morfologies que es donen a la realitat.


 


Tot i totes les interessades es poden inscriure a la pàgina web de la Fundació Deixalles (www.deixalles.org) a partir d’avui a les 15hores i fins el proper 9 de març a les 20 hores.


 


Els guanyador o guanyadora tindrà un premi de 600 euros, el segon de 300 euros i el tercer una nit a un refugi de la xarxa del Consell de Mallorca per a sis persones.


 


Una selecció de les millors propostes s’exposarà a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears.


 

Documents relacionats
Fotografies
Documents