Departament de Medi Ambient
17 municipis de Mallorca formaran part de la “Ruta del Vidre” (19.02.2018)


El Departament de Medi Ambient, amb la col•laboració d’Ecovidrio, posarà en marxa aquesta iniciativa per fomentar la separació en origen de vidre


Sandra Espeja, Roberto Fuentes i l'educador i l'educadora de carrer
Sandra Espeja, Roberto Fuentes i l'educador i l'educadora de carrer
La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, acompanyada del gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, han presentat avui “La Ruta del Vidre”, una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la importància de separar en origen els envasos de vidre i augmentar el percentatge de recollida als municipis.


 


La campanya es durà a terme a 17 municipis de Mallorca: Alcúdia, Andratx, Ses Salines, Llucmajor, Manacor, Artà, Capdepera, Calvià, Santa Margalida, Felanitx, Campos, Marratxí, Muro, Pollença, Inca, Santanyí i Sant Llorenç des Cardassar. A partir de dia 20 febrer i fins el 22 de març dos educadors ambiental es desplaçaran a aquests pobles amb un iglú mogut amb una bicicleta i duran a terme tallers educatius per aprendre a separar correctament.


 


Així mateix, es durà a terme un estudi per avaluar els hàbits de reciclatge a les llars i establiments hotelers dels municipis participants. D’aquesta manera, es podran aconseguir dades concretes per poder dur campanyes futures adaptades a les necessitats de cada un dels pobles.


 


Durant el 2017 als iglús verds de Mallorca es varen recollir 26.400 tones de vidre, el que suposa un increment de 7,5% respecte de 2016.


 


“Tot i que el vidre és una de les fraccions que més es separa, encara trobam massa impropis d’aquest material a la incineració. Per això, apostem per campanyes com aquestes per poder conscienciar i donar respostes als dubtes de la ciutadania”, ha dit Sandra Espeja.


 


Per la seva part, Roberto Fuentes ha dit que “a través d’aquesta ruta verda esperam arribar al màxim nombre de mallorquins i mallorquines per conscienciar de la importància d’incorporar el reciclatge d’envasos de vidre als seus hàbits diaris”.


 


Cal destacar la importància de separar bé en origen el vidre, ja que el seu material es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos de manera indefinida i sense perdre les seves propietats originals.


 


 


 


 


Documents relacionats