Departament de Medi Ambient
El programa «Sa Tanca de Son Amer» arriba a la seva fi després de deu mesos de feina intensa a la finca pública (20.12.2017)


A més, de certificats de professionalitat obtinguts, els alumnes treballadors han duit a terme visites a diferents empreses del sector amb l’objectiu de fomentar la inserció laboral


Fotografia de tots els alumnes treballadors i les persones que han participar al programa
Fotografia de tots els alumnes treballadors i les persones que han participar al programa
El programa “Sa Tanca de Son Amer”, al que hi ha participat deu alumnes treballadors, ha finalitzat aquesta setmana després de deu mesos de feina intensa a la finca pública del Consell de Mallorca. A l’acte d’acomiadament, que va tenir lloc al refugi de Son Amer, hi va assistir el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado.


 


Aquest és un programa mixt d’ocupació i formació  adreçat a persones desocupades de trenta anys o més que ha posat en marxa el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). L’objectiu és millorar la qualificació i l’ocupabilitat dels participants, mitjançant l’alternança entre la formació teòrica i el treball efectiu a la finca de Son Amer. 


 


Concretament d’ençà que es va iniciar l’1 de març,  a sa Tanca s’ha fet una eixerma selectiva per millorar l’estat de la vegetació i evitar possibles incendis, a les Marjades de Ses Pereres Canaris s’ha segat l’herba i també s’ha llaurat i a les marjades del molí s’han duit a terme tasques de manteniment i reparació del tancament de reixeta. Per a altra banda, a la zona d’Es Figueral-S’Olivar i Es Camp des Poll, a més de desbrossar, s’han duit a terme tasques de correcció hidrològica. A més, a distints indrets dels boscos de Son Amer s’han fet actuacions per controlar la plaga del banyarriquer de l’alzina i també repoblacions amb planta autòctona i a les marjades de s’Hortet els alumnes han fet producció d’hortalisses i fruiters de muntanya i millora del sistema de reg automatitzat.


 


La feina que han duit a terme a la finca es combina amb  la formació de dos certificats de professionalitat complets: AGAR 0309 Activitats auxiliars en conservació i millora de forests, i AGAX 0208 Activitats auxiliars en agricultura. Totes les persones participants del projecte han superat l’avaluació dels mòduls impartits amb bons resultats.


 


Per altra banda, s’ha de destacar que durant aquests darrers dos mesos els participants del programa han realitzat visites a quatre empreses del sector, com són: Grupo Constant, Bajoket, Urbia Service i Melchor Mascaró. L’objectiu d’aquestes visites és apropar als alumnes a la realitat del mercat laboral del sector en el qual s’han estat preparant, així com presentar la seva candidatura a les empreses amb el fi de fomentar la inserció laboral.


 


En aquest sentit, les visites han permès conèixer de primera mà el funcionament de les empreses, els serveis que ofereixen, així com resoldre dubtes pel que fa al perfil professional que es requereix  o els sistemes per accedir a les seves ofertes de treball.


 

Documents relacionats