Departament de Medi Ambient
La tarifa general de residus davalla per segon any consecutiu (19.12.2017)


La tarifa de RSU, que paguen els ajuntaments i repercuteix a tota la ciutadania, davalla 64 cèntims i es situa als 126,20 euros la tona


Sandra Espeja durant la roda de premsa
Sandra Espeja durant la roda de premsa
La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha anunciat avui que la tarifa de residus sòlids per a 2018 serà de 126,20 euros la tona, el que suposa una davallada de 64 cèntims, respecte enguany.


                     


Espeja, ha destacat que “sense importar residus hem aconseguit mantenir la baixada de 4,5 euros de l’any anterior i, a més, davallar encara 64 cèntims més. El Consell de Mallorca està amb els ajuntaments i els ajuda. Per segon any consecutiu pagaran menys pel tractament de residus, esperem que això es tradueixi en una reducció de la taxa de residus que paga la ciutadania o en la millora de la gestió de residus municipals”.


 


La consellera ha atribuït aquests bons resultats al superàvit aconseguit en la revisió del període tarifari anterior, gràcies a la previsió prudent i ajustada que s’ha fet des de la direcció insular de Residus. S’ha de tenir en compte que la tarifa és una previsió que inclou de juny de 2017 a maig de 2018.


 


Per altra banda, també disminuirà la tarifa de residus càrnics (DOA) que passa de 39,64 a 27,82 tona. El que suposa una davallada de més d’11 euros que repercutiran de manera molt positiva en el sector agrari, que és a qui afecta.


 


Finalment, la tarifa de llots és la única que ha experimentat un increment, passant de 81,94 euros a 91,59 euros tona.


 


La consellera Espeja ha aprofitat la roda de premsa per agrair a la ciutadania l’esforç que duu a terme diàriament per separar bé en origen els residus, el que ha permès l’increment constant de les taxes de recollida selectiva. A més, a recordar que tots els residus que entren a Tirme via recollida selectiva, ho fan a cost zero. “El cost del reciclatge es computa a la tarifa general de residus, beneficiant als que més reciclen i seguin la premissa de qui contamina paga”, ha explicat.

Documents relacionats