Departament de Medi Ambient
Continuen les investigacions per determinar l’origen de les males olors a la zona de Son Sardina (27.09.2017)


Representants del Consell de Mallorca, Govern Balear, Emaya i Tirme es varen reunir ahir horabaixa amb els veïns i veïnes per explicar-los les darreres novetatsMoment durant la reunió
La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, es varen reunir ahir horabaixa amb els veïns i veïnes de Son Sardina per explicar les darreres novetats pel que fa a l’origen de les males olors que des de fa mesos pateixen a la zona.


                    


A la reunió també hi ha estat present la presidenta d’Emaya, Neus Truyol, representants de l’empresa concessionària Tirme, tècnics del Govern de les Illes Balears i tècnics de la direcció insular de residus del Consell de Mallorca.


 


Durant la reunió, es va explicar que després de les darreres proves realitzades no hi ha  indicis que les olors venguin de cap instal·lació per via aèria. Una altra hipòtesi sobre la que s’està treballant és que l’origen es trobi en l’abocament d’efluents i lixiviats que s’aboquen al clavegueram des de diferents instal·lacions. Tot i així, no es descarten altres factors, ja que sembla que l’origen té diferents focus.


 


Els representants de les diferents institucions varen aclarir que el problema ha resultat més complex del que pareixia al seu inici i que per això s’espera determinar amb exactitud tots els factors que influeixen al més aviat possible. Una vegada que es determini l’origen, el Consell de Mallorca s’ha compromès a dur a terme tots els canvis que siguin necessaris a les instal·lacions de la concessionària Tirme per acabar amb les males olors. “La col·laboració entre diferents institucions com el Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Govern de les Illes serà fonamental per acabar amb aquest important problema, ja que l’origen de les olors prové de diferents factors, la qual cosa fa imprescindible treballar conjuntament”, ha assegurat la consellera de medi ambient.


 


A més, Sandra Espeja ha volgut agrair als veïns i veïnes que denunciessin els fets “i la seva inestimable ajuda a l’hora de col·laborar amb els tècnics per determinar amb més precisió el lloc i les hores on era més intensa l’olor”. 

Documents relacionats