Departament de Benestar i Drets Socials
Dotze noves famílies s'incorporen a la xarxa de famílies acollidores de l'IMAS (03.07.2018)


Un curs realitzat aquest mes de juny, a la seu de la institució, ha format i donat suport a totes les persones que vulguin admetre un infant a la seva llarImatge del curs de famílies acollidores
Dotze noves famílies formen part des de la setmana passada de la xarxa de famílies acollidores de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials després que hagin completat el curs de formació que s'ha duit a terme al llarg del mes de juny, i durant el qual s'ha tractat diversos temes relacionats amb l'acolliment familiar, des del marc legal d'aquesta figura de protecció fins a com preparar-se per al moment de l'acomiadament del menor. La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver ha afirmat que "amb aquest curs oferim a les famílies que vulguin acollir totes les pautes i eines necessàries per donar la millor atenció als nostres menors".


El cap de Servei de l'àrea de Menors i Família, Tòfol Sastre fou l'encarregat de dur a terme la cloenda i lliurar els certificats d'aprofitament a les famílies assistents, les quals es mostraren molt satisfetes amb els continguts i la qualitat de la formació. Les sessions en què han participat, que han tengut lloc a la seu de l'IMAS de Palma han estat molt dinàmiques i participatives i ha comptat també amb les intervencions de famílies acollidores en actiu.


Precisament aquest cap de setmana ha tengut lloc la trobada anual de reconeixement a algunes d'aquestes famílies, en concret a les famílies NIU (acolliment permanent), tant pròpies com extenses, en un acte que ha tengut lloc al poliesportiu de Sant Ferran organitzat conjuntament per l'IMAS i INTRESS, i que comptà amb l'assistència de 167 famílies.


La trobada consistir en un dia d'esbarjo pels nins que gaudiren de la piscina i un dinar tots plegats. Durant aquest encontre es dugué a terme un taller amb les famílies d'acollida on varen poder expressar i compartir el que més els hi agrada i el que els fa més por de l'acolliment familiar, en presència de la Directora Insular de Menors i Família, Magdalena Gelabert.


Durant el taller les famílies expressaren els seus dubtes en relació a l'emancipació dels menors un cop deixen de ser-ho o com fer front a les demandes dels nins adolescents. Les famílies agraïren el suport dels tècnics que els ajuden a poder dur cap endavant la criança dels infants i sol·licitaren més trobades com aquesta, en les que poden posar en comú les seves experiències.

Documents relacionats