Departament de Benestar i Drets Socials
Set menors completen amb èxit la seva formació dins el programa ALTER (29.06.2018)


La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, ha lliurat els diplomes acreditatius als joves


Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha fet entrega dels diplomes acreditatius als set joves que han finalitzat amb èxit la seva formació en el marc del programa ALTER.


El programa ALTER és un projecte d'intervenció socioeducativa que duen a terme les conselleries de Serveis Socials i Cooperació i Educació i Universitats del Govern amb el Consell de Mallorca i altres consells insulars i municipis que ho sol·licitin.


El programa està dirigit a menors d'entre 14 i 16 anys, matriculats a l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria, en situació d'inadaptació o fracàs escolar, que en el cas concret del Consell de Mallorca són joves que es troben sota la tutela de l'IMAS. L'objectiu del programa és evitar que l'alumnat abandoni l'activitat acadèmica i/o formativa, donant-li formació prelaboral.


En aquest curs 2017-2018 han participat vuit menors inclosos dins el sistema de protecció, dels quals set han finalitzat amb èxit la seva formació.


A l'acte de final de curs, durant el qual la consellera ha donat l'enhorabona als joves participants i ha destacat «que l'esforç i la constància sempre donen els seus fruits», han assistit la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern, Fina Santiago; la directora general de Menors i Família, Marta Carrió; el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas i el director d'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, Serafín Carballo.


Així mateix, a la cloenda, que ha tengut lloc a la finca de Raixa gràcies a la col·laboració del departament de Participació Ciutadana del Consell, han assistit representants de les diferents empreses en les quals els joves s'han format com a aprenents: Port Olímpic Calanova; Restaurant La Mémé; Top Car Service; Can Juanito Vivers; Acadèmia de perruqueria i estètica Ana Cánovas, Cafè Restaurant Verd i Blanc i Technomallorca.

Documents relacionats