TurismeInversions en infraestructures turístiques (13.08.2009)


La presidenta del Consell ha assistit a la signatura del conveni de 7,4 milions d’euros per subvencionar dos grans projectes per a Mallorca, la rehabilitació de Can Weyler i la creació del Centre Toni CatanyLa presidenta Armengol, el president Antich i el conseller Nadal amb el ministre Miguel Sebastián
La presidenta del Consell, Francina Armengol, juntament amb la consellera d’Economia i Turisme, Isabel Oliver, ha assistit a la signatura del conveni per a la millora d’infraestructures turístiques entre el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, i el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, que ha tingut lloc al Consolat de Mar. L’acord, que es va aprovar el passat Consell de Ministres extraordinari i monogràfic de turisme, celebrat a Palma el 24 de juliol, dotarà de 7,4 milions d’euros la institució insular per dur a terme dos grans projectes a l’illa: l’adquisició i rehabilitació de Can Weyler i la creació del Centre internacional de fotografia Toni Catany, a Llucmajor. Aquest conveni forma part del gruix d'acords que es varen aprovar al Consell de Ministres passat referents a turisme i TICs i que s'han signat també avui.

La presidenta del Consell s’ha mostrat satisfeta per la signatura de l’acord i ha destacat que aquests dos projectes afavoriran la diversificació de l’oferta turística i ajudaran a posar fre a l’estacionalitat del sector. Així mateix, Ministeri i Govern han signat també el conveni per a la reforma integral de la Platja de Palma per un import de 10 milions d’euros. En aquest sentit, la presidenta Armengol ha destacat la feina conjunta entre administracions per a convertir aquesta zona en un lloc de referència turística, que es duu a terme a través del Consorci de la Platja de Palma, del qual el Consell n’és part integrant.

L’obra de Can Weyler, a la qual s’han destinat 3,1 milions d’euros, permetrà recuperar part del patrimoni històric de Palma i el convertirà en un centre d’interpretació de turisme cultural que vol ser un referent a l’illa, on els visitants trobaran tot tipus d’informació. Així mateix, el Consell crearà el Centre internacional de fotografia Toni Catany, ubicat a Llucmajor, amb una inversió de 4,3 milions d’euros. L’important projecte servirà per promoure l’art i la cultura fotogràfica, mitjançant la conservació, la investigació, la difusió i el suport a les seves manifestacions, a més de conservar-se a Mallorca el llegat fotogràfic de Catany i del fotògraf Tomàs Montserrat.
Documents relacionats