TurismeMillora d'infraestructures turístiques (25.07.2009)


La presidenta del Consell ha manifestat la seva satisfacció per la dotació del Govern central de 7,4 milions d'euros que es destinarà a la rehabilitació de Can Weyler i la creació del Centre Toni CatanyJoana Lluïsa Mascaró, Francina Armengol i Isabel Oliver
La presidenta del Consell, Francina Armengol, ha expressat la seva satisfacció pel compliment dels acords pactats amb el Govern central, que ha destinat 7,4 milions d'euros, a través de Turespaña, per millorar diferents infraestructures turístiques de Mallorca, tal i com es va aprovar ahir al Consell de Ministres extraordinari i monogràfic sobre turisme celebrat a Palma.

Armengol ha fet aquestes declaracions en roda de premsa celebrada a Palau Reial, juntament amb la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, i la consellera d'Economia i Turisme, Isabel Oliver.

Armengol ha explicat que la dotació econòmica es destinarà fonamentalment a dos projectes de gran calat per a Mallorca, l'adquisició i rehabilitació de Can Weyler i la creació del Centre internacional de Fotografia Toni Catany a Llucmajor, infraestructures que tenen l'objectiu d'afavorir la diversificació de l'oferta turística i posar fre a l'estacionalitat del sector. Armengol ha avançat la intenció de què la signatura del conveni entre el Govern de les Illes Balears i el Consell per al traspàs dels recursos es pugi fer durant el proper mes d'agost.

L'obra de Can Weyler té la finalitat de recuperar part del patrimoni històric de Palma i convertir-lo en un centre d'interpretació de turisme cultural, una actuació per la qual el Govern central ha destinat 3,1 milions d'euros i que el Consell de Mallorca farà realitat. A més a més, la institució insular, a través de la concesió per part de Turespaña de 4,3 milions d'euros, crearà el Centre internacional de fotografia Toni Catany, ubicat al terme municipal de Llucmajor, un important projecte cultural que servirà per promoure l'art i la cultura fotogràfica, mitjançant la conservació, la investigació, la difusió i el suport a les creacions relacionades amb aquest art. Així mateix, es conservarà a Mallorca el llegat fotogràfic de Catany i el del fotògraf Tomàs Montserrat.

La presidenta del Consell també s'ha referit a les inversions anunciades per a la reforma de la Platja de Palma i ha destacat la feina conjunta entre administracions per a convertir aquesta zona en un lloc de referència turística.

Armengol ha manifestat la seva satisfacció per la celebració ahir a Mallorca de la reunió extraordinària del Consell de Ministres, la que ha qualificat d'històrica, i que suposa a més un reconeixement a un sector clau en l'economia de la nostra illa.

Per la seva part, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, ha detallat alguns dels aspectes del projecte del Centre internacional de Fotografia Toni Catany, el qual estarà enfocat a la investigació, la formació i exposició de l'art de la fotografia. Quant al projecte de Can Weyler, la consellera d'Economia i Turisme, Isabel Oliver, ha manifestat la voluntat de convertir-lo en un centre de referència turístico-cultural de Mallorca, on els visitants puguin trobar tot tipus d'informació. Oliver ha explicat que amb aquest projecte, a més de rehabilitar i recuperar un casal històric situat al centre de Palma, es crearà una infraestructura que complementa l'oferta del sol i platja.
Documents relacionats