TurismeTroballa arqueològica a Can Weyler (22.02.2011)


La presidenta Armengol ha anunciat la presència de banys àrabs a Can Weyler després de les prospeccions al subsòl del Casal.


F. Armengol, I. Oliver, M. Carbonell i A. Ruiz
F. Armengol, I. Oliver, M. Carbonell i A. Ruiz
La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, juntament amb la consellera d’Economia i Turisme, Isabel Oliver; el doctor en Història de l’Art i professor de la UAB, Marià Carbonell, i del geòleg i magister d’enginyeria geològica i geotècnica Antonio Ruiz, ha anunciat la possible troballa de restes arqueològics al subsòl de Can Weyler. Aquests restes pertanyerien als banys àrabs de Renovard de Malbosc que segons la documentació històric estarien catalogats com el darrer dels cincs banys àrabs del Llibrer del Repartiment.

Francina Armengol ha dit que amb la localització d’aquests elements i la documentació històrica que se disposa, s’obre una nova fulla de ruta del projecte de rehabilitació del Casal .La presidenta Armengol ha recordat que el Consell de Mallorca va adquirir Can Weyler el passat 7 de juliol de 2010 per convertir-lo en espai de dinamització turística de Mallorca .

Per la seva banda la consellera d’Economia i Turisme ha recordat que una vegada adquirir l’edifici se va iniciar tot un procés de rehabilitació amb la coordinació de la conselleria d’Habitatge del Govern de les Illes. Se va encarrega una exploració del subsòl de l’edifici utilitzant el mètode no invasiu de geo-radar . Aquesta exploració tal i com ha apuntat el geòleg i magister d’enginyeria geològica i geotècnica, Antoni Ruiz, va concloure que a pocs mestres del Casal havien restes de pous, conduccions.. a més d’un refugi antiaeri.

Amb aquesta trobada, tal i com ha apuntat Isabel Oliver, el departament se posa en contacte amb el Doctor en Història de l’Art, Marià Carbonell, per tal de recollir tota la documentació històrica de Can Weyler. El doctor Carbonell, tal i com ha explicat , va confirmar la presència dels banys àrabs a Can Weyler, uns banys que varen funcionar fins el segle XVI.

La consellera Oliver ha explicat que amb aquesta confirmació històrica juntament amb l’estudi geològic, el projecte de rehabilitació i reforma del Casal de Can Weyler fa un parèntesis, per en primer lloc realitzar les cates arqueològiques i en funció del que es trobi, continuar amb la reforma.

Adjuntem més informació
Documents relacionats