TurismeEl Consell adquireix Can Weyler (07.07.2010)


La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol i el Vicari d’Assumptes Econòmics del Bisbat de Mallorca Joan Servera, signen l’escriptura de compravenda de Can Weyler. El Casal Gòtic és convertirà en un espai de dinamització turística de Mallorca.


Joan Servera, Francina Armengol i Isabel Oliver
Joan Servera, Francina Armengol i Isabel Oliver
La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol i el Vicari d’Assumptes Econòmics del Bisbat de Mallorca i president de la Fundació Hogares infantiles del Niño Jesús, Joan Servera, han signat l’escriptura de compravenda del casal gòtic de Can Weyler. A l'acte també ha assistit la consellera d'Economia i Turisme, Isabel Oliver

L’edifici ha estat adquirit pel Consell de Mallorca per un import d’1.540.200 euros amb l’objectiu de convertir-lo en un espai de dinamització turística per potenciar els valors culturals i patrimonials de Mallorca.

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha destacat la importància de la compra de Can Weyler, ja que suposa recuperar un espai que ha a partir d'ara serà públic. No només això, ha dit Armengol, sinó que Can Weyler serà un centre d'interpretació turística que informarà sobre la Mallorca més cultural i patrimonial, i sobre aspectes menys coneguts de l'illa i d'igual valor.

La presidenta del Consell ha donat les gràcies al Govern Estatal i el Govern de les Illes que a través de diferents convenis i dels fons estatutaris, han fet possible la compra de l'edifici. També ha agraït la predisposició del Bisbat a fer efectiva la venda i sobretot a l'Associació ARCA, que van insistir en la necessitat de recuperar de l'edifici.

La consellera d’Economia i Turisme, Isabel Oliver, ha explicat durant el recorregut pel Casal el futur ús que es pretén donar a les diferents sales de Can Weyler. Així, Oliver ha destacat la importància de comptar amb cinc espais expositius destinats a donar a conèixer Mallorca, des de diferents perspectives. Precisament, la consellera d’Economia i Turisme ha expressat el desig de mantenir una sala oberta al públic amb informació sobre el projecte de reforma i els usos, una vegada comenci la rehabilitació.

El passat mes de maig se va signar l’acord de col·laboració entre la conselleria d’Obres Públiques i Habitatge i el Consell de Mallorca per fer el projecte de reforma i d’execució de Can Weyler. La conselleria que dirigeix Jaume Carbonero ja ha realitzat un estudi previ sobre l’estat actual de l’edifici, un estudi que serà la referència per desenvolupar el projecte de rehabilitació de Can Weyler que també desenvoluparà la Conselleria d’Habitatge.

L’objectiu de la rehabilitació de Can Weyler es recuperar un edifici emblemàtic de Palma i a la vegada convertir-lo en un espai que posi de relleu els diferents paisatges culturals de l’illa i el seu patrimoni des de diverses vessants: històrica, arquitectònica, natural i etnològica.

Entre les actuacions està la de millorar l’accessibilitat i visibilitat de l’edifici dins la Ciutat, disposar d’un espai per a la informació turística de Mallorca, els seus recursos i valors turístics amb diferents espais expositius. També hi haurà botiga de productes de qualitat.
Documents relacionats