Medi ambient
Acaba el taller d’intercanvi sobre la tècnica de pedra en sec en el marc del projecte europeu Green Jobs (28.02.2012)


Durant 3 dies, un grup de margers del Departament de Medi Ambient i un equip de formadors belgues han participat a un taller d’intercanvi sobre la tècnica de pedra en sec.Visita dels formadors de Bèlgica
El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha donat a conèixer la tècnica de construcció de marges a formadors belgues en el transcurs d’un taller d’intercanvi que s’ha realitzat els dies 22, 23 i 24 de febrer a la finca pública de Raixa, en el marc del projecte europeu “Green Jobs for disadvantaged people”, del programa GRUNDTVIG Partenariat Educatiu. A més de treballar en la restauració d’un marge, es varen organitzar dues visites a indrets emblemàtics de la serra de Tramuntana des del punt de vista de la pedra sec, como són el camí des Barranc de Biniaraix i les Rotes de Caimari.
Aquests formadors són membres de la AID Soleilmont, una entitat de la regió belga de Valònia, dedicada a la formació a través de l’ocupació per a persones amb dificultats d'inserció.
L’encontre a Mallorca ha sorgit arran de l’interès de AID Soleilmont per incorporar i impulsar aquesta tècnica constructiva en els cursos i feines que realitza en el marc de la creació i manteniment d’espais verds i que adreça a persones en atur.
El mes de juny de 2012 tendrà lloc, també a Mallorca, el seminari final del projecte  en el que participaran representants de totes les entitats implicades i en el que s’analitzaran i difondran els resultats dels dos anys de treball.

Documents relacionats