Comunicació i premsa
El Consell participa a la festa de l'Estendard a la Diada de Mallorca (31.12.2017)


Membres del Consell de Mallorca, batles i batlesses i representants de municipis de la part forana s'han sumat enguany a la Festa de l'Estendard amb l'Ajuntament de Palma, com a acte institucional i culminant de la Diada de Mallorca, que enguany per primera vegada és el 31 de desembre.


Representants del Consell de Mallorca i municipis de l'illa davant de la seu del Consell
Representants del Consell de Mallorca i municipis de l'illa davant de la seu del Consell
Una decisió que ha estat molt estudiada i meditada per tal de no alterar el BIC de l'Estendard amb la participació activa del Consell i ajuntaments de Mallorca a la festa. Segons un informe del cronista de la ciutat, Bartomeu Bestard i un altre dels serveis de Patrimoni del Consell n'avalen la decisió.

D'aquesta manera "recuperem una data històrica per la Diada de Mallorca i a més també una tradició com és la participació de tota l'illa a la festa de l'Estendard, tal com es feia antigament" ha declarat el president del Consell, Miquel Ensenyat.

Segons els informes presentats es demostra que fins al segle XVIII, l'Estendard era la festa de tot Mallorca fins que als anys 90 el Consell va seleccionar el 12 de setembre per celebrar la Diada, commemorant el dia en què el rei Jaume II va jurar la Carta de Franqueses i Privilegis de Mallorca.

"Els canvis introduïts a l'Estendard han estat un èxit per la quantitat de municipis representats com pel fet que la comitiva ha estat més lluïda, sense afectar el cor de la celebració. Esperem haver encertat i que sigui un format que perduri en el temps" ha conclòs el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado durant l'acte.

A la comitiva presidida per l'Ajuntament de Palma s'hi han sumat membres del govern del Consell de Mallorca i també consellers electes del Més, Podem, el PSOE, el PI i el PP acompanyats per batles, batlesses i representants de 19 municipis de l'illa com Inca, Alaró, Andratx, Costitx, Fornalutx, Llucmajor, Marratxí, Sa Pobla, Santa Maria, Sòller, Alcúdia, Bunyola, Felanitx, Esporles, Llubí, Mancor, Montuïri, Sencelles i Valldemossa.

Documents relacionats