Exposa: Llumeta islàmica de fang (s. XII-XIII), del fons del Museu d’Història de Manacor.Cedeix en préstec: la pintura a l’oli El cingle verd d’Ariant, de Llorenç Cerdà (1906).Activitat:


Dimecres 29 de novembre, a les 19.30 h, trobada entre Nekane Aramburu, directora del Museu Es Baluard, i Magdalena Salas, directora del Museu d’Història de Manacor, per parlar de la peça en préstec, el seu context històric i les possibles connexions entre ambdós museus.


Exposa: Ataifor islàmic, cedit pel Museu Arqueològic de Son Fornés.Cedeix en préstec: Llumeta islàmica de fang (s. XII-XIII).Activitat: Dissabte 2 de desembre, de les 11.00 a les 12.30 h: Taller familiar: El que ens pot explicar un plat


Coneixerem la història del plat de ceràmica islàmica cedit en préstec pel Museu Arqueològic de Son Fornés, com i on s’usava i la relació que va tenir amb els aliments. Després, cada participant tindrà l’oportunitat de decorar un plat i se’l podrà endur a ca seva.


Activitat a càrrec de Lara Gelabert, arqueòloga del Museu Arqueològic de Son Fornés, i Malika Kathir, filòloga i lingüista.
Inscripcions al 971 843 065


Exposa: quatre escudelles de pinzell d’Inca, cedides pel Castell de Bellver-Museu d’Història de la Ciutat (Ajuntament de Palma).Cedeix en préstec: dues peces: un teler al Museu Arqueològic de Son Fornés i una màquina de repuntar sabates al Museu Krekovic.Activitat:


Dijous 2 de novembre, a les 20 h, taula rodona: Mestres del fang. La indústria terrissera a Inca. Amb la intervenció de Santiago Cortès, Sebastià Gamundí, Miquel Pieras i Magdalena Riera.


Dissabte 4 de novembre, a les 11 h, taller infantil: Plats i pintures! Decora el teu plat com els antics mestres terrissers.


Exposa: Màquina de repuntar sabates de 1905, del Museu del Calçat i de la Pell d’Inca.Activitat: Dimecres 8 de novembre es durà a terme una xerrada sobre la peça, a càrrec de Sandra Rebassa i Catalina Ginard, i també es parlarà de la fàbrica de sabates Gorila, ubicada al barri de La Soledat, molt proper al museu.


Exposa: la pintura a l’oli El cingle verd d’Ariant, de Llorenç Cerdà (1906), oli damunt tela, cedit pel Museu Es Baluard (dipòsit Col·lecció Ajuntament de Palma).Cedeix en préstec: conjunt de fotografies de la Guerra Civil al Port de Pollença.Activitat: Dijous 16 de novembre, tertúlia al voltant de l’obra i de l’experiència de l’intercanvi de peces entre els museus.


Exposa: conjunt de fotografies de la Guerra Civil al Port de Pollença, del fons del Museu de Pollença.Cedeix en préstec: quatre escudelles de pinzell d’Inca.Activitat:


Dissabte 18 de novembre


11 h: La presó de Bellver durant la Guerra Civil. Acte de presentació de la sala IV de la torre major i homenatge a les víctimes de la repressió.


12 h: Visita guiada a l’exposició fotogràfica de la base d’hidroavions, cedida pel Museu de Pollença, sales dedicades al segle XX i grafits dels presoners de Bellver, a càrrec d’Aina Ferrero.


Exposa: Teler, cedit pel Museu del Calçat i de la Pell d’Inca.Cedeix en préstec: Ataifor islàmic.Activitat:


Diumenge 19 de novembre, activitat familiar Filant llana ahir i avui. Xerrada, demostració de cardat i filat i taller experimental de feltre amb la participació de Naturalfelt.