IgualtatClara Hammerl als instituts de Pollença (19.12.2017)


La directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, la il·lustradora, Nívola Uyà, i la regidora de Serveis Socials, Margalida Seguí, han presentat el còmic de la campanya «Mallorca té nom de dona» Clara Hammerl. Caminant per la igualtat, als instituts IES Guillem Cifre de Colonya Pollença i l'IES Clara Hammerl del Port de Pollença.Parrón, Uyà i Seguí durant la visita a l'IES Guillem Cifre de Colonya
Aprofitant que l’alumnat de plàstica de 2n i 3r d’ESO de l’IES Clara Hammerl i de 4t d’ESO de l’IES Guillem Cifre de Colonya treballen els còmics i les auques, s'ha organitzat la visita de la il·lustradora Nívola Uyà, en la qual ha explicat als i  les joves  el procés per crear un còmic, des de la idea inicial, la investigació, la tècnica i el procés del dibuix. La creadora del còmic de Clara Hammerl també ha respost els dubtes de l'alumnat i ha explicat un parell d'eines i recursos que sempre funcionen per als qui s'animin a fer el seu propi còmic. També la directora insular d’Igualtat ha volgut fer arribar als joves la necessitat de conèixer les dones importants de Mallorca, perquè són part de la història i també poden ser la inspiració per a moltes.

També
han visitat Ràdio Pollença on Parrón ha explicat la necessitat de campanyes com la de la Direcció Insular d'Igualtat, «Mallorca té nom de dona», ja que permet revisar en la història de Mallorca i rescatar noms i vides tan importants com necessàries per a construir una societat igualitària. Per aconseguir aquesta fita, és necessari comptar amb els ajuntaments implicats. En aquest cas, l'Ajuntament de Pollença ha estat predisposat des del primer minut, ha assegurat Seguí. Nívola per la seva banda, com a il·lustradora ha explicat a l'audiència com ha estat l'elaboració del còmic de Clara Hammerl i el procés de documentació.


 

Documents relacionats