IgualtatProjecció del documental “La maleta de Marta” contra la violència de gènere (20.11.2017)


La projecció del documental s'ha inclòs al programa d'activitats del Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca al voltant de la commemoració del 25N que compta amb la col·laboració de 22 ajuntaments i d'Amnistia Internacional. Durant el dijous i divendres i amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el Consell de Mallorca i Amnistia Internacional IllesBalears projectaran el documental “La maleta de Marta” a Inca, Felanitx i Calvià durant unes jornades contra la violència i a favor de la igualtat.


Amnistia Internacional
Amnistia Internacional
El reportatge serà exhibit a les ciutats d'Inca, Felanitx i Calviá els dies 23, 24 de novembre a centres culturals i centres educatius i comptarà amb l'assistència de la protagonista. 


“La maleta de Marta”, dirigida per Günter Schweiger, narra la història de Marta Anguita, víctima d'una brutal agressió del seu exmarit i la lluita per superar el trauma i la por. També analitza la violència masclista i les seves possibles causes des de la perspectiva d'un centre terapèutic per a homes violents. La pel·lícula ha estat rodada en 2012 entre Espanya i Àustria, dos llocs en els quals viu el director i que serveixen com a exemple de la universalitat del problema. Després de la projecció, la protagonista mantindrà un col·loqui amb el públic assistent.

De la mateixa manera, amb la finalitat de prevenir la violència de gènere des de l'escola i per fomentar una educació per la igualtat, aquest documental també serà projectat als alumnes dels Instituts d'Educació Secundària “Blanes i Sureda” de Palma i “Bendinat” de Calvià. “

El documental “La maleta de Marta” arribarà a Mallorca després de ser projectada els dies 20, 21 i 22 a les illes d'Eivissa i Formentera.


Inca: Dijous 23 de novembre a les 18:30 hores al Museu del calçat i de la pell, Inca.


Felanitx: Divendres 24 de novembre a les 20 hores a la Casa de cultura, Felanitx.


Ajuntem el programa d'activitats al voltant del 25N.

Documents relacionats