Igualtat«No i punt!», també en l’oci nocturn d’Alcúdia (24.08.2017)


L’Ajuntament d’Alcúdia ha duit més enllà de les revetles d’estiu la campanya «No i punt!», impulsada per la Direcció Insular d’Igualtat amb la col·laboració del gremi d’hotelers i les associacions de taxistes. Avui s’han presentat les accions que es duran a terme, com ara fullets informatius en diversos idiomes que es podran trobar a les oficines de turisme i a més de seixanta hotels i 45 taxis amb l’emblema a les portes del vehicle.Presentació de la campanya No i Punt a Alcúdia
Des d’un principi, una de les directrius de la Direcció Insular d’Igualtat ha estat que cada municipi adscrit a la campanya «No i punt!» l’adaptàs a la seva realitat. Des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència es vol destacar la sensibilitat d’Alcúdia, que ha adaptat la campanya la seva realitat. Aquest municipi té una zona d’oci nocturn durant tot l’estiu, en la qual conflueixen mallorquins amb turistes, tant nacionals com internacionals. «Volem felicitar l’equip de l’Ajuntament d’Alcúdia, perquè s’ha compromès en una lluita que des del Consell creim que és molt important lluitar contra la violència masclista. Es tracta d'una campanya que preten, a través de la conscienciació, atacar a la base de comportaments anomenats "micromasclismes" que són el brou de cultiu per posteriors agressions sexistes i sexuals. A més, esperam que la feina feta per l'ajuntament, inspiri altres municipis amb aquesta mateixa realitat», ha declarat el conseller Jesús Jurado.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús
 Jurado; la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón; el batle d’Alcúdia, Antoni Mir, i la regidora de Sanitat, Benestar Social i Igualtat, Agüi Lobo, han presentat la campanya «No i punt!» del municipi que, a més de fer-se visible a les festes patronals, l'ajuntament ha dedicat esforços per extendre la campanya enfocant-la a l’oci nocturn, sobretot d’estiu. A més del material de sensibilització facilitat pel Consell de Mallorca, com xapes, polseres, adhesius, motxilles i camisetes, l’Ajuntament ha imprès el protocol en quatre idiomes, ha fet falques de ràdio i ha unit forces amb el gremi de taxistes i d’hotelers.

«
Es tracta d’una feina de prevenció, doferir informació i de conscienciació, perquè tothom pugui gaudir de la festa lliurement. També volem agrair la implicació dassociacions i sobretot del gremi dels taxistes i d’hotelers, perquè indirectament tots hi estam implicats», ha declarat el batle, Antoni Mir.
«Hem volgut fer-ho extensible a tothom que ens visita, a locals d’altres municipis, a turistes nacionals i internacionals. En el cas dels turistes, creim que és important, ja que en casos d’agressions sexuals moltes vegades no saben a qui han d’acudir ni on ho han de denunciar», ha explicat la regidora Agüi.

Seixanta hotels i apartaments de la zona d’Alcúdia s’han compromès a tenir a les recepcions fullets informatius, fets per l’Ajuntament, en català, castellà, anglès i alemany, del protocol d’actuació de la campanya «No i punt!». També ho faran quaranta-cinc taxistes que a més lluiran un vinil amb la campanya a les portes dels vehicles.


«És molt important la implicació de tota la societat en aquesta lluita contra les agressions sexistes i el masclisme en general. I, evidentment, de totes les institucions. Avui podeu veure un exemple clar de coordinació i de treball en comú i esperem que l’any que ve es pugui fer extensible a la resta de municipis amb grans zones d’oci», ha conclòs la directora insular, Nina Parrón.


Documents relacionats